hosszú távú tervek

2017.12.21. 14:59

Bálványosra költözhet a Világfa Waldorf Iskola

2018 szeptemberétől Bálványoson folytathatja működését a Dél-Balaton egyetlen Waldorf iskolája.

Kolumnán Tünde

Az iskola tavaly ősszel kezdte meg működését Kőröshegyen, ott azonban nem találtak megfelelő épületet – tudtuk meg Tímár Tibortól, az iskolát működtető alapítvány kuratóriumának elnökségi tagjától, aki arról is beszélt, hogy a jövőben szeretnék, ha a diákok a 8. osztály után gimnáziumi érettségiig tanulhatnának Bálványoson. Ehhez pedig ideális helyszín lehet az egykori bálványosi iskolaépület és az azt övező mintegy egy hektáros terület.

Az iskolát működtető alapítvány a bálványosi önkormányzattól bérelné a helyet. Egyelőre szándéknyilatkozatban rögzítették, hogy a következő tanévtől Bálványoson folytatnák az oktatást, ehhez jövőre elkészülhet a szerződés is. Az alapítvány bővítést is tervez az új helyszínen, ahol jelenleg 4 osztályterem áll rendelkezésre. Mivel az iskola 13 évfolyamos, és az alapítvány hosszú távra tervez a festői településen, ezért az épület bővítése szükségszerű lesz a jövőben. Tímár Tibor azt mondta: a bálványosi önkormányzat és a gyermekek szülei is pozitívan fogadták a költözés tervét. Bálványos alig pár kilométerre fekszik Kőröshegytől, így az sem jelent majd pluszterhet a szülőknek, hogy más helyszínre kell a gyerekeket iskolába vinni. Az iskola elindítása régi terv volt, 2016 szeptemberében elkezdődhetett a tanítás akkor még 18 gyermek részvételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában