megyei közgyűlés

2017.12.08. 17:30

Bizalmat kapott Molnár Gábor, az új somogyi rendőrfőkapitány

Bemutatkozott a Somogy Megyei Közgyűlés előtt az új rendőrfőkapitány, Molnár Gábor ezredes, akit az ORFK vezetője, Papp Károly altábornagy is elkísért. Somogy új rendőri vezetője előadta a terveit és kijelölte a céljait a közeljövőre.

K. G.

A megyei közgyűlés előtt ismertették Molnár Gábor életútját. Húsz éve rendőr, előbb Fejér megyében és Székesfehérváron szolgált, majd Tolnában a megyei főkapitány-helyettesi tisztségig vitte. Rövid kitérőt tett, amikor a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájánál osztályvezetőként dolgozott. Mindenhol kimagasló bűnügyi munka jellemezte a tevékenységét, így méltatta őt Papp Károly.

Molnár Gábor felszólalásában magas színvonalúnak ítélte az eddigi somogyi rendőri munkát, amelynek a megtartását és a javítását ígérte az intenzív közterületi jelenlét, a Balaton déli partjának közbiztonsága, a közlekedés és az M7-es autópálya, valamint a határőrizet terén.

Komoly kihívás az illegális migráció feltartóztatása, tért ki erre Papp Károly is. Az ORFK vezetője elmondta: egy nappal ezelőtt találkozott horvát rendőri vezetőkkel, és erről a témáról tárgyaltak. Nemrég Berzencénél kellett egy 23 fős, migránsokból álló csoportot feltartóztatnia a magyar határvadászoknak.

Molnár Gábor és Papp Károly is hangsúlyozta a somogyi közgyűlés előtt, hogy céljuk a rendőri intézkedéskultúra további javítása. A képviselők, úgymint Balázs Árpád (Fidesz), Gyenesei István (Somogyért) és Kesztyüs Attila (Jobbik) a hozzászólásukban üdvözölték ezt a szándékot. Ugyanakkor rámutattak arra, hogy a siófoki és a marcali kapitányság sértetti kihallgatószobáinak kulturáltságán javítani kellene.

Papp Károly azonnal reagált a felvetésre, és elrendelte, hogy vizsgálják felül azokat a helyiségeket, ahol a panaszfelvétel zajlik. Papp Károly hozzátette: a siófoki kapitányságon energiakorszerűsítés is lesz. Végül a képviselők egyöntetűen bizalmat szavaztak az új főkapitánynak.

Megkezdődött a TOP-os pályázatok megvalósítása

Ezután a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője, Wéber Antal dandártábornok ismertette éves tevékenységüket. Értékelésében rámutatott: folyamatosan garantálták a megye biztonságát, miközben az egyre kiszámíthatatlan időjárási körülmények között mindig a legrosszabb forgatókönyvekre kell készülniük. 2017 október végéig a megye tűzoltóságainak működési területén a tűzoltóknak 1037 tűzesethez és 1887 műszaki mentéshez kellett vonulniuk.

A közgyűlésen elhangzott: örömteli, hogy megkezdődött a nyertes TOP-os pályázatok megvalósulása, elsőként Kutason és Lábodon adtak át óvodafejlesztéseket, amelyek nagy lehetőséget jelentenek a településeknek. Ezeknél a beruházásoknál a megyei önkormányzat látta el a projektmenedzseri feladatokat, és nagy gondot fordítottak a projektek fejlesztésére.

Jelenleg nincs napirenden az M9-es út fejlesztése, ezt egy képviselői kérdésre közölte Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke. Bár az érintett somogyi önkormányzatoknál folyt előkészületi munka, a sajtóból úgy értesültek, hogy a kormány úgy döntött, hogy a következő időszakban az M8-as autópályát fejleszti a Balaton északi partján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában