műsor a gyöngyfa otthonban

2017.12.15. 16:02

Egy érintés többet ér, mint a drága ajándék

Meghitt pillanatokat tartogatott a Gyöngyfa Napközi Otthon értelmi sérült fiataljainak karácsonyi műsora, amelyre nagyon készültek.

K.G.

A műsor előtt nagy volt az izgalom, de a gondozók egy-egy érintése megnyugtatta a szereplőket. Egy kedves szó, mosoly, érintés többet jelent, mint egy drága ajándék – ez a Gyöngyfában dolgozók hitvallása. Polotár Róbert is izgult, neki egy rövid versrészletet kellett előadnia, amit saját bevallása szerint nem volt könnyű megjegyezni. Nagyon szereti a karácsonyt, amikor többnyire ruhákat kap ajándékba, és kedveli a karácsonyi ételeket.

Az intézményben alapelv, hogy a képességeinek megfelelően valamennyien vegyenek részt a műsorban, hogy mindenki érezze: rá is szükség van, ő is a közösség tagja. A karácsony a Gyöngyfában erről szól: mindenki fontos, mindenkit egyformán szeretnek, mondta Sándor Ildikó, nappali ellátásvezető.

A betlehemi színdarabot, verseket tartalmazó műsor elbűvölte a közönséget. Megtekintette Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere, aki személyre szóló Erzsébet-utalványokkal kedveskedett a fiataloknak. A szereplők saját készítésű ajándékokkal lepték meg a nézőket.

A Gyöngyfa Napközi otthonban 35 fiatalt látnak el. Közülük 13-an dolgoznak. Az otthon falain belül 9-en rongyszőnyeghez készítenek alapanyagokat, négyen külső munkahelyre járnak ki. A Gyöngyfában külön programot dolgoztak ki, alapítványt működtetnek az ellátottak életminőségének javítására. A fiatalok öt hete próbálták a műsort, amelyet december 21-én a családtagjaiknak, hozzátartozóiknak is előadnak az otthonban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában