látványosság

2017.12.02. 09:00

Európában nincs ehhez fogható: már látogatható a vörsi betlehem

Hatvankilencedik alkalommal készült el Európa legnagyobb templomban épített betleheme. A csaknem 60 négyzetméteres építményt minden évben a vörsiek készítik, s februárig több tízezer magyar és külföldi látogat el a somogyi településre azért, hogy megcsodálhassák.

Góz Lilla

Tucatnyi helyi másfél héten át építette a különleges helyi látványosságot. Gere László, a csapat irányítója elmondta: a vázra két köbméter faanyagot használtak fel, a díszítéshez a tuját és a fenyőágakat a helyiek, környékbeliek ajánlották fel. – Minden évben változtatunk valamit az építményen, idén másabb lett a háttér, több zöld növényt használtunk hozzá – mondta el Simon György

Több tízezren látogatnak el évről évre Németországból, Franciaországból, vagy éppen Amerikából az ünnepek idején Vörsre. Kovács Borbála számára nem idegen Vörs, itt éltek nagyszülei, sokat látogatott el hozzájuk. – Minden évben úgy térek ide vissza, hogy csodálkozom mennyivel nagyobb és nagyobb.

Papp Szabolcs, plébános elmondta: a vörsi betlehemet vasárnap kettőkor az ünnepi szentmisén áldja meg Varga László megyés püspök. Az ünnepi látványosság egészen február másodikáig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában