Ajándék

2017.12.09. 15:12

Félezer karácsonyi csomag érkezett Sinsheimből Barcsra

A németországi Sinsheimből, 940 kilométerről érkeztek az ajándékok és az üzenetek a barcsi kisiskolások karácsonyfája alá. 456 doboznyi ajándékkal lepték meg a barcsi, vízvári, szuloki és bolhói alsó tagozatosokat a németországi diákok.

Kraft-Hosszú Ildikó

A Barcsi Arany János Általános Iskola 1987 óta működik együtt a sinsheimi Theodor-Heuss- Schule középiskolával, de idén először ajándékozták meg egymást a diákok. Frank Hochmuth, a Barcs Baráti Kör elnöke arra buzdította a gyerekeket, hogy keressék a leveleket, üzeneteket is a dobozokban, hiszen a németországi reáliskola, az általános iskola diákjai mellett a felnőttek is üzentek a meglepetéseket rejtő dobozokban. Senki nem tudta, hogy pontosan kinek érkezik az ajándék, de a címkék szerint életkorra és nemekre bontva utaztak a dobozok.

Michael Riedlberger elnökhelyettes harminc éve jár rendszeresen Barcsra. Húsvét tájékán az önkéntes tűzoltók jóvoltából érkezik az idős embereknek és a rászorulóknak adomány, de azt godolták, hogy a karácsony sem múlhat el magyarországi látogatás nélkül, ezért a sinsheimi diákokat is bevonták a meglepetés-akcióba. Horváth Edit igazgató már a köszönő üzenetek megírásán gondolkozik a diákokkal, ezt ugyanis a gyerekek vetik majd papírra, német nyelven.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában