József Attila emlékére

2017.12.03. 16:05

Jordán Tamás és Hobó szavalt a Szárszóra befutott versvonaton

Háromszázan vettek jegyet a versvonatra, és utazás közben élvezhették többek között Jordán Tamás és Hobó szavalatát is.

K. G.

Korabeli vasúti kocsikból és mozdonyból álló nosztalgiavonattal érkeztek a versrajongók vasárnap Balatonszárszóra, József Attila halálának 80. évfordulójára emlékezve. A versvonat Ferencvárosból, a költő születési helyéről indult, és Balatonszárszó volt a végállomás, a halálának helyszíne. Háromszázan vettek jegyet a versvonatra, és utazás közben élvezhették többek között Jordán Tamás és Hobó szavalatát, illetve a Sebő, a Kávészünet, és az Ostinato együttes által előadott megzenésített József Attila-verseket.

A vonaton utazott Ferencváros polgármestere, Bácskai János is, aki a balatonszárszói vasútállomáson Dorogi Sándorral, a somogyi település polgármesterével közösen köszöntötte a versvonat utasait. A résztvevők elzarándokoltak a temetőbe, ahol mécseseket gyújtottak József Attila első sírjánál, ahol egykor Takáts Gyula ültetett hársfákat. Ezután a versvonaton fellépő művészek zenés emlékműsort adtak a művelődési házban.

Ezen a napon a József Attila Emlékházban ingyenes volt a látogatás, a helyi iskolai énekkar és a hittanos gyermekek adventi műsort adtak a református templomban. A megemlékezésen Dorogi Sándor balatonszárszói polgármester hangsúlyozta: tovább ápolják József Attila emlékét, hogy a mai fiatalok is megismerjék a munkásságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában