avatás

2017.12.26. 15:20

A reformáció emléktábláját és Kálvin-szobrot avattak

A reformáció 500. évfordulójára alkalmából felavatták az egyházkerülettől kapott márványtáblát valamint Kálvin János szobrát a településen.

Gamos Adrienn

Az ünnepi istentiszteletre jöttek szép számmal a Magyaratádi Református Missziói Körzet gyülekezeteiből, de az egyházkerület, illetve egyházmegye tisztségviselői közül is többen elfogadták a meghívást. – Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz – ezt választotta prédikációja alapjául Köntös László egyházkerületi főjegyző.

A Zsidókhoz írt levélből választott Ige jól kifejezi a keresztyének erős hitét, rendíthetetlen meggyőződését és élő reménységét. Ez az Ige került fel arra az emléktáblára, mely a reformáció 500. évfordulójára készült, amelyet az istentisztelet keretében imádsága után Bellai Zoltán püspöki főtanácsos leplezett le. Ezután Huszár Pál, a Magyar Református Egyház főgondnoka köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy a megmaradáshoz erős, összetartó közösségekre van szükség. Felegyi-Németh Mihály evangélikus lelkész azt mondta, nem érzi magát kívülállónak a református közösségben, hiszen a cél ugyanaz. A faragott Kálvin-szobor Takács László büssüi gondnok munkáját dicséri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában