Örömünnep

2017.12.06. 21:00

A Mikulás mellett az egész falu adott ajándékot a gyerekeknek

Nemcsak a Mikulás hozott ajándékot Somogysámsonban: összefogott az egész falu, hogy meg tudják ajándékozni és vendégelni a gyereket és kísérőiket a helyi versmondó versenyen.

K.G.

A környező falvakból is jöttek gyerekek, több mint hatvanan vettek részt a programon. A gyerekek nagy része hátrányos helyzetű családban él. Öt környező faluból érkeztek Somogysámsonba az óvodás, iskolás és középiskolás gyerekek. A szervezők azt szerették volna elérni, hogy a gyerekekhez és ezáltal a szüleikhez is közelebb vigyék az irodalmat, kultúrát.

Lovas hintón érkezett a Mikulás a somogysámsoni faluházba, hogy ő is meghallgassa a gyerekek verseit. Téli költeményekkel készültek a versenyzők, főleg a Mikulásról szóló és karácsonyi versek hangzottak el. Több hétig tanultak a gyerekek, tanárok, óvónők és szüleik készítették fel őket a megmérettetésre. Néhányan megszeppentek a nagy közönség láttán, de a legtöbben bátran álltak ki, és szavalták el versüket. Sokan csaltak könnyeket a nézők szemébe. Háromtagú zsűri választotta ki a legjobbakat. A díjazottak puzzle-t, tolltartót, és rajzeszközöket kaptak, de senki nem távozott üres kézzel: a Mikulás csomagot osztott, az ovisok plüssállatot is kaptak. A két somogysámsoni civil szervezet, az önkormányzat és több kisvállalkozó jóvoltából pedig édességet vihettek haza, és mindenki kapott a községi könyvtártól egy-egy könyvet. A falu asszonyai is kitettek magukért: többféle süteményt is sütöttek, hogy megvendégelhessék a versenyzőket és hozzátartozóikat.

A legjobbak között az óvodáskorúaknál Komlódi Petra végzett, az alsó tagozatos korosztályban Rigó Zsombor lett az első, a felső tagozatosok között pedig Bogdán Petra és Jantsek Enikő lett a legjobb. A középiskolás korosztályból Sági Cintia Viktória produkcióját díjazta a zsűri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában