Jótékonyság

2017.12.06. 20:00

Motoron gurultak a Mikulások

Motoron érkeztek a Mikulások szerdán a Kossuth térre: a Széles Út Egyesület motorosai mosolyt csaltak az apróságok arcára. A belvárosban folytatódott a gazdag adventi rendezvénysorozat: Szita Károly, Kaposvár polgármestere részt vett az ajándékkuckó megnyitóján, s Mikulás tusán bizonyították ügyességüket az iskolások.

Harsányi Miklós

Dübörgés verte fel szerda délután a Fő utcát: a Széles Út Egyesület motoros Mikulásai ezúttal is nagy sikert arattak. Nyolcadszor rendezték meg a jótékonysági felvonulást, napközben megajándékozták a Kaposi Mór Oktatókórház gyermek- és fertőző osztályán gyógyuló gyermekeket, s a Borostyánvirág anyaotthonba is ellátogattak. Csokit, gyümölcsöt és ruhaneműt vittek az intézménybe, összesen 23 személyre szóló ajándékot adtak át a csapat tagjai. A 38 motoros Mikuláson kívül 12 krampusz is csatlakozott a konvojhoz, s a program zárásaként a Kossuth térre gördültek be. A bátor gyerkőcök felülhettek a motorra, s napközben közel 2000 gyermeket ajándékoztak meg a Széles Út Egyesület Mikulásai szerdán Kaposváron.

De megnyílt az Ajándékkuckó is szerdán a Kossuth téren: az adományokat rászoruló gyermekek között osztják majd szét. Az Ökumenikus Segélyszervezet, a város közös gyűjtőpontján december 17-ig várják a felajánlásokat, a megnyitón részt vett Szita Károly, Kaposvár polgármestere is.

– Kaposvár erős közösség és advent idején is látszik, hogy nagyon sokan összefogunk azért, hogy segítsünk mindazoknak, akik segítségre szorulnak – emelte ki Szita Károly polgármester. – S legalább olyan szép karácsonyt élhessenek át, mint amilyet a nagy többség megtesz.

Sipiczki-Szabó Éva, az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári vezetője azt mondta: olyan ajándékokat – játékot, könyvet – várnak, amelynek a kisebb gyermekek éppúgy örülnek, mint a kamaszok. Tavaly több mint 200 doboznyi adomány gyűlt össze, s idén is legalább ennyire számítanak. A szervezők kérése, hogy kisebb méretű dobozban hozzák az ajándékot, amire mindenki írja fel, hogy éves gyermeknek szánják az adományt, a díszcsomagolását a Compass Egyesület vállalta. Az első ajándékozók között volt egy kisfiú, aki plüsskutyát hozott, s akárcsak a többi adakozó, egy mézes kalácssütit kapott.

A Mikulás tusa kilenc iskolai csapat részvételével zajlott a Kossuth téren, délután dübörgésre figyeltek fel az ünneplők. A Széles Út Egyesület motoros Mikulásai nagy sikert arattak: a konvoj körül sorfalat álltak a nézők, a gyerkőcöket szaloncukorral lepték meg, a bátrabbak felültek a motorra.

– Harmincnyolc Mikulás és 12 krampusz csatlakozott a konvojunkhoz, idén már nyolcadik alkalommal rendeztük meg a felvonulást, mindenhol nagyon kedvesen fogadták a csapatunkat – tudtuk meg az egyik Mikulástól, aki elárulta azt is: a Kossuth téri gyerekekkel együtt közel 2000 gyermeknek adtak valamilyen ajándékot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában