Helyi közélet

2017.12.27. 17:10

Porrog a generációk találkozására készül

Porrog meg akarja állítani az elvándorlást, ezért nagyszabású rendezvényre készülnek.

Horváth József

A megye délnyugati sarkában levő négy község, Somogybükkösd, Porrogszentpál, Porrrogszentkirály közigazgatási székhelye volt évtizedeken át a központi fekvésű Porrog. A község vezetése meg akarja állítani az elvándorlást, ezért nagyszabású rendezvényre készülnek. – Tervezzük a Generációk találkozását, mely alkalmat ad a nagyszülők és unokák beszélgetésére, éljenek akár Porrogon, akár másutt – mondta Madarász Zoltán polgármester. – Szeretném ehhez kapcsolódóan a település történetét, hagyományait is feldolgozni és közzétenni kézzelfogható és elektronikus formában is.

Minden, a községhez kötődő embert hazavárnak. Sok sikeres ember indult a faluból. Bakoss Tibor festőművész itt alkotott, nevét a lexikonok is őrzik. Kránicz János sebészprofesszor hűsége példamutató; nyugdíjasként hazajárva a szülőföldje betegeit is gyógyítja. A falunapnál jóval nagyobb szabású rendezvény a faluvezetés szándéka szerint elsősorban az ott lakók, a fiatalok jövőjéről szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában