2017.12.09. 15:30
Szarvashúst is töltöttek a törökkoppányi hurkaünnepen
A közmunkások hizlalta disznók vesztét hozta az immáron harmadik alkalommal megtartott törökkoppányi hurka-és kolbászfesztivál a hétvégén. A településen a közmunkaprogram keretében táplálnak ugyanis sertéseket, ezek közül három 150 kilós esett áldozatul a hurkaünnepnek.
A disznóvágás után feldolgozták őket, és a fal apraja-nagyja kóstolhatta az étkeket. Összesen 450 kiló hús fogyott a rendezvényen, ahol nyolc helyi és környékbeli csapat mérte össze a szakácstudományát. A szorosadiak és a helyi idősek otthona is indított csapatot, de eljöttek a somogydöröcskeiek és a somogyacsaiak éppúgy, mint Tolna megyéből a koppányszántóiak és nagykónyiak.
Hurkafesztivál Törökkoppányban
Törökkoppány gazdag néphagyományt tudhat magáénak, a fesztiválon a hagyományok szerint készítettek véres és májas hurkát, valamint kolbászt. Különlegességnek számított, hogy a helyi vadásztársaság jóvoltából szarvashús is került a töltelékbe. A helyi általános iskola diákműhelye a diákok készítette termékeket árult, ők is sütöttek kolbászt, savanyúságot tartósítottak.
Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket. A színpadi programok sorát gazdagította a helyi iskola néptáncos csoportjának és a Somogy Táncegyüttesnek a fellépése. A törökkoppányi hurkafesztivált jó hangulatú mulatság zárta.