állati szilveszter

2017.12.30. 15:30

Tűzijáték – ami nekünk buli, az a kutyáknak rémálom

Tűzijáték – ami nekünk buli, az a kutyáknak rémálom. Jó ha odafigyelünk kedvencünkre az év utolsó napján.

Koszorus R.

Már napokkal szilveszter előtt megjelentek a közösségi médiában a felhívások, melyek a petárdázás veszélyeire irányítják a figyelmet. Az állattartók és a négylábúak számára ugyanis ez az év egyik legnehezebb időszaka. Az év utolsó napján sokaknak már a szilveszteri mulatság jár a fejében, de a kutyatartók tudják, ismét fel kell készülni a szilveszteri durrogásokra.

A Siófoki Állatvédőknek is több a munkájuk szilveszterkor, tudtuk meg Vörös Zsuzsától. – Ilyenkor több hívást kapunk – mondta az alapítvány kuratóriumi elnöke. – Azokat a gazdikat könnyen megtaláljuk, akiknek kutyája chipet kapott. Azonban mindig van néhány négylábú, akinek gazdáját szilveszter éjjel nem érik el az állatvédők. Ám néhány nap után rendre ők is hazakerülnek. Ezért szilveszterre igyekszünk néhány kennelt szabaddá tenni.

Az állatvédők minden évben kiemelten felhívják a figyelmet, hogy a szilveszteri hanghatások milyen súlyos következménnyel járhatnak, mégis sok százra tehető az elkallódó állatok száma országosan.

Ilyenkor mindenképpen a megelőzésen van a hangsúly: 31-e délutántól kizárólag pórázon szabad sétáltatni kutyát, s semmiképpen se vigyük magunkkal kedvencünket a szilveszteri ünnepségre. A kinti kutyákat érdemes zárt helyre beengedni erre az egy-két napra, és az arra érzékeny állatoknak ajánlott a kifejezetten ilyen alkalmakra kifejlesztett növényi nyugtatót adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában