videó

2018.01.23. 17:30

A Dal 2018: a szívekhez szól zenéjével a kaposvári egyetemista

Szombaton mutatkozik be A Dal 2018-ban Dánielfy Gergely, Azt mondtad című szerzeményével. A debreceni fiatalember folyamatosan készül a fellépésre,  de mellette a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar elsőéves színészhallgatójaként vizsgáira is gyakorol.

Koszorus Rita [email protected]

Miután egy kereskedelmi tv csatorna tehetségkutató műsorában korábban sikeresen bemutatkozott – sőt az élő show-ig is eljutott –, most a közmédián is megcsillogtatja tehetségét Dánielfy Gergely. A kamerák és az élő adás okozta drukk már nem ismeretlenek számára, ezúttal azonban saját dallal áll a világot jelentő deszkákra.

A kaposvári egyetemista ugyanis bekerült a legjobb harminc közé, s ezzel lehetőséget kapott a bemutatkozásra A Dalban. – Nagyon izgulok A Dal 2018 második válogatója miatt – mondta el kérdésünkre az elsőéves színészhallgató. – Nagyon nehéz megtalálni az embernek magában azt, ami tényleg igaz, és nem azzal foglalkozni, hány ezren látják és mennyi kamera van.

Gergely inkább arra akar összpontosítani, hogy minél hitelesebben adja elő szerzeményét az elődöntőben. A fiatal tehetség gőzerővel készül a hétvégi megmérettetésre, s szerdától már Budapesten folytatja a próbákat. – Ez A Dal most egy nehezebb időszakban jött, mert szombaton fellépek és három nap múlva pedig vizsgázom – árulta el Dánielfy Gergely. – A vizsgára a társaimmal próbálni kell a jeleneteket, ha nem vennék részt, akkor azzal a többiekkel is kiszúrok. Úgyhogy meg kellett találnom az egyensúlyt.

A debreceni származású fiatalember Azt mondtad című lírai hangvételű szerzeményével mutatkozik be a zsűri, és a magyar közönség előtt. – Egyszer leültem otthon az ágyamra és elkezdtem játszani egy dallamot – idézte fel a dal születését a szerző. – Nem voltam túl jó hangulatban, de utólag belegondolva: nem is baj, mert így három perc alatt sikerült megírni ezt a dalt. Ezután megmutattam egy barátomnak, Völgyesi Árpádnak, és ő két nap múlva megírta rá a szöveget, felvettük stúdióban és beküldtük A Dalba.

A szerzemény egy érzelmekkel teli dal, amely a hiányról szól. – Arról szeretnék énekelni, hogy nagyon sokat jelent a törődés – magyarázta Dánielfy Gergely. – Akár egy szeretlek kimondása is nagyon sokat számít. Üzenni szeretnék az embereknek a dalommal, de nem úgy, hogy elmondom miről szól, mert nem akarom keretek közé szorítani a gondolatokat. Azt szeretném, ha mindenkinek a szívében szólalna meg.

A dallal az előadó egyfajta csendet szeretne megteremteni, tette hozzá. – A számok, amelyeket manapság lehet hallani ugyan nagyon jók, csak teli vannak hangszerrel, elektromos zenével – mondta a fiatal tehetség. – Ezekben nem igazán tudok megnyugodni. Az én dalomban csak egy hegedű és egy gitár szólal meg, így sokkal letisztultabb a hangzás. Ebben a három percben meg akarom teremteni a lehetőséget, hogy elgondolkodhasson a hallgató.

Dánielfy Gergely elárulta: pozitívan áll hozzá a válogatóhoz, s abban bízik, hogy továbbjut a döntőbe is. S ha a zsűri és a közönség is úgy akarja, az Azt mondtad akár Lisszabonban, az Eurovíziós Dalfesztiválon is felcsendülhet majd.

Már a közönség választ

Hat évvel ezelőtt indult a Dal című műsor, amelyet azért hívtak éltre, hogy a nézők döntsenek róla, ki képviselje hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon. Ők választhatják ki a zsűri által legjobbaknak ítélt produkciók közül, ki léphet fel Magyarország színeiben az 63. Eurovíziós Dalfesztiválon, Lisszabonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában