videó

2018.01.29. 16:37

A Dal: elsőként jutott tovább a kaposvári egyetemista

A Dal 2018 elődöntőjében szereplő kaposvári színészhallgató Dánielfy Gergely szép eredményt ért el a fővárosban. A fiatalember Azt mondtad című saját szerzeményével indult a megmérettetésen, amelynek tétje nem kisebb, mint kijutni a 63. Eurovíziós Dalfesztiválra.

Koszorus Rita

A debreceni származású fiatalember érzelmes, akusztikus gitárral és hegedűvel kísért dalára 45 pontot kapott a szakmai zsűritől. – Csodálatosan mögötte álltál a dalnak – mondta Schell Judit színésznő a zsűri értékelésben. – Le vagyok nyűgözve.

Ezzel a Kaposvári Egyetem elsőéves színészhallgatója bebiztosította helyét a február 10-én és 17-én tartott elődöntőre. Innen nyolc produkció jut tovább a döntőbe, amelyek közül kiválasztják majd azt az énekest, aki hazánkat képviselheti Lisszabonban. Azt még nem tudja pontosan, hogy melyik napon fog ismét fellépni a közmédia szórakoztató showműsorában, mondta el kérdésünkre a fiatalember. – Nagyon meglepődtem az eredményen – mesélte Dánielfy Gergely. – Leírhatatlanul jó érzés volt, hogy továbbjutottam. Annyira boldog volt a szívem, hogy mosolygott és belül sírtam.

Gergely elmondta: nagyon sokat jelentettek neki a zsűritagok elismerő szavai. – Mivel a dal egy személyes élményről szól, szerettem volna, hogy hiteles legyen a produkció. Különösen jó olyan emberektől hallani, hogy ez sikerült, akikre felnézek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában