oklevélátadó

2018.01.26. 15:16

A diploma segít abban, hogy önmagunkra találjunk

A Kaposvári Egyetem négy karán 181 hallgató tett sikeres záróvizsgát tavaly decemberben és az idén januárban. Az Agrár-és Környezettudományi Karon 68-an, a Gazdaságtudományi Karon 62-en, a Művészeti Karon 9-en, a Pedagógia Karon pedig 42-en teljesítették a követelményeket.

Kovács Gábor

Egyre tudatosabbak a Kaposvári Egyetem hallgatói, sokan már a felvételikor nyelvvizsgával rendelkeznek. Emellett egyre többen igyekeznek a képzési idő alatt megszerezni az oklevél kiadásához szükséges középfokú nyelvvizsgát. Így a pénteki oklevélátadó ünnepségen a záróvizsgázók mintegy 75 százaléka vehette át a diplomáját.

A Kaposvári Egyetem ünnepélyes diplomaosztóján részt vett Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselője, Tardi Tamás, a Somogy Megyei Önkormányzat alelnöke, valamint a Kaposvári Egyetem és a társintézmények vezetése.

Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora ünnepi beszédében elmondta: a mai világban a diploma nem mindig ad naprakész érvényes tudást, de segít abban, hogy önmagunkra találjunk. Szávai Ferenc hozzátette: mester és tanítvány nincs egymás nélkül, és az átadott tudás nélkül. A Kaposvári Egyetem egyre gyarapodik, a tudományban egyre erősebb, az oktatók között több náluk az MTA doktorok száma, mint valaha. Továbbra is elkötelezettek a modern, innovatív tudásközpont működtetése mellett.

 

A végzős hallgatók fogadalmat tettek, majd az Agrár- és Környezettudományi Karon végzettek Tossenberger János dékántól, a Gazdaságtudományi Karon végzettek Szigeti Orsolya dékántól, a Pedagógiai Karon végzettek Podráczky Judit dékántól, a Rippl-Rónai Művészeti Karon végzettek Hatos Pál dékántól vehették át okleveleiket.

A végzősöket Tardi Tamás a megyei közgyűlés nevében Somogyország polgáraivá fogadta. Ezután doktorok avatása, oktatók kitüntetése következett. Egy tragikusan elhunyt oktató emlékére alapították a Geszti Szilárd-díjat, melyet most Bereczki Csabának, a gazdaságtudományi kar hallgatójának adtak át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában