gigaprojekt

2018.01.02. 20:14

Élményfürdő és négycsillagos szálloda épül Csurgón

Januárban kezdődik az új élményfürdő és négycsillagos szálloda építése Csurgón, s ezzel utolsó fázisához érkezik a város turisztikai gigaprojektje.

Koszorus R.

A fejlesztések még 2013-ben kezdődtek, a fejlesztések első ütemében a Sótonyi László Sportcsarnokot építették át és a Festetics-parkot újították fel. Ezt követően készült el a városi uszoda, s hamarosan újabb fejlesztéseknek örülhetnek a dél-somogyi város lakói.

Az új épületeket a nemrégiben átadott városi uszoda mellé tervezik, amely jelenleg egy üres terület. A gigaprojekt részeként tehát további hatezer négyzetméteren építkeznek majd. Az élményfürdő és a szálloda kivitelezésére nettó 2,66 milliárd forint értékben kötött szerződést Csurgó önkormányzata. A fürdő létesítményeivel bővülnek a városban a rekreációs szolgáltatások, a szállodában pedig 42 szoba, egy 160 férőhelyes étterem és különtermek állnak majd a vendégek rendelkezésére.

A tervek szerint az épületek szervesen kapcsolódnak egymáshoz és fedett átjárást biztosítanak majd a sportcsarnokhoz. A fejlesztésekkel teljessé válhat a csurgói sport- és turisztikai centrum bővítése. A projekt nem csak a város vonzerejét növeli, de a foglalkoztatás szempontjából is kiemelt fontossággal bír. Az átadást 2019 augusztusára tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában