Választás

2018.01.08. 10:32

Független polgármestert választott Ordacsehi

Polgármestert választott vasárnap Ordacsehi, a települést Horváth Gyula vezeti a következő másfél évben. A választásra azért került sor, mert Márton László polgármester tavaly szeptemberben tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Sonline

Tóth Zoltán, a balatonboglári helyi választási iroda vezetője azt közölte a távirati iroda munkatársával, hogy a választók Horváth Gyula (független) nyugdíjas rendőrt, pedagógust választották Ordacsehi polgármesterévé vasárnap. A posztért két független jelölt indult, Horváth Gyula mellett az alpolgármester, Kránicz József is megmérette magát a voksoláson. A 724 választásra jogosult közül 396-an szavaztak, Horváth Gyula 233, Kránicz József 161 érvényes szavazatot kapott, két szavazat érvénytelen volt.

A választással kapcsolatban megkerestük Horváth Gyulát, Ordacsehi frissen megválasztott polgármesterét is. Elmondása szerint, ha tudta volna, hogy a választásokig csupán egy ellenfele marad, nem is indul, hisz mindig is tisztelte Kránicz Józsefet, ha nem indul, biztos ő maga is rá szavazott volna.

A frissen megválasztott polgármesternek külön programja nem volt, sokadik generációs ordacsehi születésű emberként, hitt abban, hogy a személyisége, a múltban elért eredményei elegendő biztosítékul szolgálnak a megválasztásához. Egyetlen szórólapot készített csupán az újonnan beköltözöttek számára, akik esetleg még nem ismerhették őt.

Jövőbeni terveivel kapcsolatban Horváth Gyula elmondta, hogy a következő választásig hátralévő másfél évben a már nyertes pályázatokat szeretné rendben tudni, azokat levezényelni. Folyamatosan próbál majd új lehetőségeket is keresni, de a legfontosabb, hogy rendben működjön a falu.

Arra a kérdésre, miszerint másfél év múlva is indul-e, határozott választ még nem tudott adni, de fontolóra veszi az újbóli megmérettetést is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában