minden egy helyen

2018.01.14. 16:26

A kislánykori álmok is valóra válhattak az esküvőkiállításon

Meghívótól az esküvőhelyszínekig minden témában tájékozódhattak a házasodni vágyók a kilencedik Somogyi Esküvő Kiállításon. Ahol kiderült: ruhában a merész kivágású a divat, dekorációban az élénk színek dominálnak.

Koszorus Rita

A Somogyi Esküvő kiállításon a kislánykori álmokat is valóra válthatták a hölgyek, hiszen mindent megtalálhattak, ami egy esküvőhöz kell. Foglalhattak helyszínt, fogadhattak fotóst vagy videóst, vőfélyt. De menyasszonyi ruhát, sőt még gyűrűt is választhattak.

Voltak párok, akik házasodni készülő barátaikkal érkeztek a kiállításra, hogy közös erővel gyűjtsék az információkat a nagy naphoz. De találkoztunk anya-lánya, sőt meny-anyós párosokkal is.

– Az anyukám nem tudott eljönni, ezért a párom édesanyja kísért el – mesélte Kovács Dorottya. – A ruha miatt jöttem, mert már csak az hiányzik. – Elég furcsa érzés itt lenni örömanyaként – tette hozzá Tóth Tünde. – A leendő menyemet menyasszonyi ruhában látni pedig egészen megható volt.

Persze nem mindenki teheti meg, hogy maga választja ki a nagy nap kellékeit. – A húgom miatt vagyunk itt, neki szervezzük az esküvőjét – mondta el érdeklődésünkre Tóth Krisztina, aki édesanyjával együtt pásztázta a kiállítók standjait. – A testvérem külföldön él, ezért most nem tudott eljönni. – Azért elég sok mindent leszervezett már a lányom – tette hozzá Tóth Zoltánné. – Eléggé nehéz ez így, hogy nincs itt, de igyekszünk segíteni neki.

A házasodni kívánóktól megtudtuk, a szervezést már jó előre el kell kezdeni, mert könnyen hoppon maradhat az ifjú pár, ha például helyszínt szeretne foglalni. A nagy napot persze finanszírozni is kell, erre különféle variációk vannak. – Mi a párommal már régebb óta folyamatosan tettünk félre a fizetésünkből, minden hónapban – osztotta meg a pénzügyi kulisszatitkokat Farkas Tünde.

Berka Regina azt mesélte: a szülők a két család rokonságának részét állják, az ifjú pár pedig a barátokét finanszírozza. Ezért inkább lemondtak a nászajándékról is a leendő házasok, hiszen ez sokkal nagyobb segítség. Persze olyan menyasszonyokkal is találkoztunk, ahol a hagyományos módon rendezik az anyagiakat: a szülők állják a zechet.

Az esküvőkiállításra egyre több szolgáltató jön el – az idén már negyvenen voltak –, s a látogatók száma is folyamatosan nő. Akik eljönnek, azok biztosan fontosnak tartják a házasság intézményét.

– Mivel én vallásos vagyok, a házasság is fontos – mondta Hambuch Ákos. – Ráadásul hagyományszerető családban nőttem fel, ezért meg sem fordult a fejemben, hogy ne az legyen a sorrend, hogy eljegyzés, esküvő, család. Szeretném látni a menyasszonyomat, ahogy bevonul a templomba és a szüleink is ott vannak. Szeretném, ha lenne egy olyan napunk, ami rólunk szól és a család is velünk együtt örül.

Csipke és élénk árnyalatok harmóniája

A divat esküvők tekintetében folyamatosan bővül, jelenleg számos variációból választhatnak az esküvő előtt álló hölgyek, hiszen sok minden divatos. – Nagyon széles a skála – mondta Kőszeginé Törköly Ágnes, az Ági szalon tulajdonosa. – Egészen a letisztult, kifinomult daraboktól a nagyon díszes, barokkos ruhákig minden megengedett. A különleges hátmegoldások nagyon divatosak mostanság. A merészen kivágottak a ruhák, akár derékig, de be van vonva csipkével, amely elegánssá varázsolja a ruhát.

A menyasszonyok bátran választhatnak gazdagon díszített ruhákat is, hiszen ezek is beleférnek az esküvői trendbe. – Ruhában a nagy masni a divat – mondta Szabó Tünde, az esküvőkiállítás szervezője. – Legyen a masni elöl vagy hátul, akár vállon, minden belefér. De a nagyobb csipke berakások és a rafinált hátmegoldású ruhák is kapósak.

Szabó Tünde elmondta: a dekoráció is nagyon szélsőséges, mint minden évben. – A piros, a sárga, és a rikító színek dominálnak – magyarázta a rendezvény fő szervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában