toborzás

2018.01.24. 19:03

Kiszámítható életpályát jelent a katonai hivatás

Airsoftlövészet és hatástalanított fegyverbemutató: színes programok szőtték át a szerdai honvédelmi pályaválasztási nyílt napot, melynek a kaposvári Toborzó és Érdekvédelmi Központ adott otthont. Több mint 50 továbbtanulás előtt álló középiskolás kereste fel a rendezvényt.

Harsányi Miklós

– Örömmel tapasztaltuk, hogy rendezvénysorozatunk iránt töretlen az érdeklődés – mondta Horváth Jenő őrnagy, a kaposvári toborzóközpont parancsnoka. – Több lehetőség közül választhatnak azok a fiatalok, akik a katonai hivatás iránt érdeklődnek: egyrészt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karára, illetve a honvédség altiszti akadémiájára is jelentkezhetnek.

– Munkatársaim részletes tájékoztatást adtak a jelentkezés feltételeiről, s a fiatalok a szerződéses, illetve az önkéntes tartalékos szolgálattal kapcsolatos legújabb tudnivalókat is megismerték – tette hozzá Horváth Jenő. – Kollégáimmal a mostani nyílt nap előtt már valamennyi somogyi középiskolát megkerestük, öt pályaválasztási nagy rendezvényen vettünk részt, s több mint 2200 fiatal értesült a honvédségi lehetőségekről.

Airsoftlövészet, fegyverbemutató és pályaválasztási előadás: három helyszínen zajlott a rendezvény, s a házigazdák szemlátomást nagy figyelmet fordítottak arra, hogy minél több élmény érje a résztvevőket. Az AK 63-as gépkarabélyon kívül egy géppuskát is kiállítottak a központ bejáratánál felállított sátorban, Talabér László törzszászlós és munkatársai egymás után fogadták a 11. és 12. évfolyamos fiúkat és lányokat.

Sokan érdeklődve hallgatták azokat a lehetőségeket, melyeket a szentendrei honvéd altiszti iskola kínál: a légvédelmi rakéta és tüzér, az elektronikai hadviselés valamint a légivezetés szakirányon kívül a katonai pénzügyre is jelentkezhetnek a diákok.

Mészáros Károly őrnagy rámutatott: a Magyar Honvédség térségünk egyik nagy munkaadója, s biztos jövedelmet kínál azoknak, akik a szerződéses szolgálatot választják. Somogyban népszerű az Önkéntes Területvédelmi Tartalékos szolgálat is: az egységbe jelentkezők száma várhatóan márciusban eléri a százat.

A kaposvári toborzó és érdekvédelmi központ munkatársai hamarosan újabb rendezvényen vesznek részt: a jövő szombati fonyódi fesztivál után a Kaposvári Egyetemen tartanak honvédelmi bemutatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában