példaértékű kötet

2018.01.10. 19:30

Könyv született Somogyország értékeiről

Példaértékű könyv született – hangzott el a Somogyország című kötet bemutatóján a Vármegyeháza értéktermében, ahol a megyehét programjainak keretében Huszti Gábor, a Somogy Megyei Önkormányzat alelnöke beszélgetett a könyv szerkesztőjével, Cseicsner Endrénével.

K.G.

A frissített kiadásokkal 2009 óta változik a könyv tartalma, mindig újabb látnivalókkal. Napra készen követi a megye életét, ezért a legújabb területfejlesztési beruházások is szerepelnek benne. Huszti Gábor kiemelte: a könyv úgy mutatja be a települések életét, ahogyan kevesen ismerik, és jó példája annak, hogy a somogyiak együtt tudnak gondolkodni az értékeikről.

A buzsáki hímzőkör asszonyai vagy a tótújfalui horvát dudás: sok ember és helyszín feltűnik a könyv lapjain. Az alkotó szándéka az volt, hogy a somogyiak ismerjék meg a megyét, ahol élnek, mert akkor tenni is tudnak érte. Cseicsner Endréné példaként említette a csombárdi rétet, ami tíz éve lett természetvédelmi terület, de sokáig még a helyiek is azt hitték, csak gaz nő rajta. Hozzátette: a megye természeti kincsei és a múltja azonban az itt élőket gazdagítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában