esélyotthon

2018.01.06. 11:20

Önkormányzati lakással segítik a fiatalokat Lengyeltótiban

Közel 87,5 forintot nyert Lengyeltóti az Esély Otthon pályázaton, az összegből hét lakás kialakítását tervezik.

Gy. Zs.

Önkormányzati tulajdonban lévő lakásokat újítanak fel és alakítanak ki a közeljövőben Lengyeltótiban egy, a település népességmegtartó erejét segítő pályázati támogatásból. Azzal a céllal fejleszt a város, hogy szakképzett munkaerőt biztosítson intézményeihez, illetve lakást azoknak, akik a településen maradnának, mert helyben találtak állást – tudtuk meg Zsombok Lajos polgármestertől.

Harmincöt év alatti fiatalok, fiatal családok juthatnak hozzá a lakásokhoz. Közel 87,5 forintot nyertek a feladatra az Esély Otthon pályázaton, melyből hét lakás kialakítását tervezik. Garzont és két szobás lakásokat is szeretnének kialakítani, hogy a kisgyermekes családok is lehetőséghez juthassanak.

Zsombok Lajos hozzátette: nagy segítséget jelent számukra a támogatás. Két évig nem kell lakbért fizetniük majd a fiataloknak, csak a rezsiről kell gondoskodniuk. A rá következő három évben pedig lakhatási támogatást is igényelhetnek, azzal a feltétellel, hogy előtakarékoskodniuk kell a későbbi saját otthon megteremtéséhez. Terveik szerint az idén már három lakást kialakítanának, 2019 október végéig pedig valamennyi lakás elkészül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában