vándorbot

2018.01.07. 15:51

Rekordnyi résztvevő, közel kilencszázan túráztak

Soha ennyien nem regisztráltak a Háromkirályok túrára. 12 alkalommal csaknem kilencszázan látogattak el a kaposfüredi szőlőhegybe, ahol a helyi gazdák vendégszeretetét is élvezhették. A legfiatalabb túrázó mindössze három hónapos volt.

Góz Lilla

Ki lehetett volna tenni a megtelt táblát szombat délelőtt a kaposfüredi általános iskola udvarára. Több százan érkeztek ide, hogy részt vegyenek a Háromkirályok túrán. Mindenki egy tábla csokoládéval érkezett. Nagy Attila, a kaposfüredi részönkormányzat képviselője elmondta: 12 alkalommal szervezik meg a túrát, amelynek idén is jótékony célja van. Hozzátette: az itt összegyűlt csokoládékat, édességeket a Borostyánvirág Anyaotthonba, a Napsugár Integrált Szociális Intézménybe, továbbá a kaposvári hajléktalanszállóba jutatják el a napokban.

– Rengetegen neveztek idén, a regisztráltak száma négy fő híján elérte a kilencszázat – mondta el Jágerné Katona Zsuzsanna, a Szeretem Kaposvárt Mozgalom kuratóriumi elnöke. Hozzátette: a legfiatalabb túrázó mindössze három hónapos volt, sokan érkeztek családdal és a négylábú kedvencüket se hagyták otthon.

Ojtó Lajos szinte a kezdetek óta részt vesz családjával a túrán.

– Tavaly mínusz tizenöt fok volt, most plusz tizenöt, így azért kellemesebb kirándulni – tette hozzá.

Guzmics Piroska szintén régi túrázó, azt mondja: egy kellemes séta közben szereti felfedezi unokájával a kaposfüredi szőlőhegyet. Idén is zsíros kenyérrel, forró teával, forralt borral készültek a kaposfüredi gazdák. Tíz pince várta a túrázókat, akik meg-megpihenve élvezték a vendéglátást. Bacza Tiborné minden évben készül a túrázóknak, 60 liter forralt bor készült az üstben, hét kilónyi kenyeret kentek, továbbá pogácsát is sütöttek. Sok ismerőssel évente itt találkozik. Aki viszont megfáradt volna a kaposfüredi szőlőhegy megmászása közben, felpattanhatott lovaskocsira és úgy utazhatta körbe a tavaszt idéző időben a környéket.

Ezek is érdekelhetik