egyenruha

2018.01.14. 11:30

Túljelentkezés: Somogyban vonzó a rendőri hivatás

A rendőri hivatás nagyon vonzó a fiatalok körében, a KSZC Eötvös Loránd műszaki szakgimnázium és szakközépiskolában folyamatos a túljelentkezés a rendészeti és közszolgálati ágazati képzésben. Az intézményben január 20-án tartják az írásbelit magyarból és matematikából, később egészségügyi alkalmasságin is részt vesznek a diákok.

Harsányi Miklós

A jelenlegi tanévre 182 jelentkező közül válogatták ki a 30 diákot, az előző időszakban 169, három éve 185 fiatal kívánt ezen a területen tovább tanulni. Weimann Gáborné, az Eötvös Loránd műszaki szakgimnázium és szakközépiskola igazgatója közölte: a rendészet és közszolgálat ágazati képzésben az érettségi vizsgáig a közszolgálati ügykezelő mellék-szakképesítés, az érettségi után egy év alatt közszolgálati ügyintéző képesítés szerezhető meg. Ezután a rendészeti szakgimnáziumokban, újabb sikeres felvételi vizsga után szerezhetnek további végzettséget a tanulók.

– A diákok számára a rendőri hivatás nagyon vonzó, amit a folyamatos túljelentkezés is mutat – folytatta. – A rendőri szervek jelenléte, munkája nagyban megkönnyíti a pályaorientációs munkánkat: a hozzánk jelentkező tanulók tisztában vannak a lehetőségeikkel.

A folyamatos utánpótlás érdekében számos pályaorientációs rendezvényt szervez a hetedik és nyolcadik osztályos diákok számára a tanintézmény, iskolai nyílt napot tartanak, s az Európai Szakképzési Héten interaktív feladatokkal várják az érdeklődőket. Legközelebb tavasszal a Szakmák éjszakáján fogadják a fiatalokat és a szülőket a középiskolában.

Ezek is érdekelhetik