Pálinka, szerelmem

2018.01.23. 20:31

Taroltak a somogyi párlatok az év első versenyén

Kiváló somogyi eredmények születtek az év első pálinkaversenyén Lillafüreden, a IX. Quintessencen.

Koszorus Rita

Az év első pálinkaversenyén Lillafüreden, a IX. Quintessencen 1739 mintát adtak le a nevezők. Közülük 413 kereskedelmi főzdében, 641 bérfőzetként, 685 pedig magánfőzdében készült. A somogyi nevezők közül tízen térhettek haza éremmel a borsodi megméretésről.

Gőhr Károly balatonőszödi bérfőzető ha arany-, öt ezüst- és négy bronzérmet érdemelt ki pálinkáival. Galántai János kaposvári magánfőző öt arany-, hat ezüst- és három bronzérem birtokában távozhatott az idei Quintessence Pálinkaversenyről.

A Gyenesei Pálinkárium a magánfőzők között bizonyult sikeresnek, hiszen három arany, négy ezüst és három bronzéremmel jutalmazták Gyenesei István párlatait.

Gőhr Katalin balatonőszödi bérfőzető két arany-, öt ezüst- és két bronzéremmel lett gazdagabb. Tóth Tamás barcsi magánfőző is szép sikereket ért el Lillafüreden, hiszen pálinkáit két aranyéremmel valamint három ezüst- és három bronzéremmel jutalmazta a szakavatott zsűri.

A zamárdi Zimek Pálinka Manufaktúra Kft. a kereskedelmi főzdék között brillírozott, ugyanis a somogyi főzde munkáját két aranyérem, három ezüst- és két bronzérem bizonyította.

Kovács Zoltán kaposvári magánfőző egy arany- és egy ezüstérmet, a Medicina Hungaricum Kft. táskai kereskedelmi főzde egy aranyérmet, Szőke András szóládi bérfőzető két ezüst- és egy bronzérmet, Aradi Péter siófoki bérfőzető pedig egy bronzérmet kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában