városszépítés

2018.01.26. 16:02

Virágdíszbe borul az idén is Kaposvár

A Virágos Kaposvárért díjátadó ünnepségnek adott otthont pénteken a városháza díszterme: tizennégyen kaptak elismerést.

Harsányi Miklós

Borhi Zsombor alpolgármester méltatta a díjazottak lelkes tevékenységét, ők is hozzájárultak a városszépítő munkához. Felidézte: városunk 2016-ban nyerte el a Virágos Magyarországért díjat, tavaly az európai virágos városok versenyén Kaposvárt a legszebb főtér különdíjjal jutalmazták.

A pénteki rendezvényen több elismerést adtak át: a Virágos ház kategóriában első helyezést szerzett Gerse Ferencné, második helyen végzett Tüttőné Takács Tímea, a harmadik Vajai Zoltánné. A virágos erkély, illetve ablak kategóriában Gadár László végzett az élen, második Koncsik Józsefné, a harmadik Németh Istvánné, a Virágos Kaposvárért díjat az Opti-Cost Kft. nyerte el.

Oklevelet kapott: Kiss Krisztina, Máté Mártonné Iványi Katalin, Kis-Bankné Kondákor Marianna, Illés Jánosné, Vati Józsefné, Cseke Sándorné továbbá Polotár József.

– Nagyon örülök az elismerésnek, szívvel-lélekkel dolgoztam azért, hogy minél szebb legyen az otthonunk és a közvetlen környezetünk – hangsúlyozta Gerse Ferencné. – Azt szeretem, ha ízlésesen elültetett virágok díszítik a házakat és a kerteket, egyik kedvencem a muskátli. Jó látni, hogy a város utcái és a terei évről évre egyre virágosabbak, s lényeges, hogy a belváros mellett a külső városrészekben is sok olyan ház található, amelyeket ápolt kertek díszítenek. Az pedig külön öröm, ha a fiatalok is kedvet kapnak a virágosításhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában