fejlesztések

2018.01.24. 11:30

Witzmann Mihály: soha ennyi támogatás nem érkezett a térségbe

Meghaladja a 150 milliárd forintot a választókerületben 2013-18 között megvalósult és elnyert pályázati fejlesztések és önkormányzati önerős beruházások összértéke. Ebben az összegben a vállalkozások által elnyert pályázatok nem is szerepelnek. Ez is elhangzott Witzmann Mihály országgyűlési képviselő ciklusértékelő beszámolójában Siófokon.

Lengyel János

A végzett munkával mindig el kell számolni – mondta Witzmann Mihály több mint hatvan polgármester előtt. – 2013 óta vagyok a Somogy 4-es választókerület kormánypárti elnöke. A választásokhoz közeledve úgy tisztességes, ha elszámolok ígéreteimmel, s közösen áttekintjük az elért eredményeket, elemezzük a jelen lehetőségeit, kihívásait és a jövőbeli tervekről is szót váltunk – hangsúlyozta a képviselő.

A ciklusértékelőn Witzmann Mihály arról is beszélt, hogy eddig 1100 rendezvényen vett részt a választási ciklus alatt, fogadóóráin több mint nyolcszázan jelentek meg és meghaladja a 18 millió forintot azoknak a felajánlásoknak, támogatásoknak, élelmiszercsomagoknak, utazásokhoz és kirándulásokhoz való hozzájárulásoknak az összege, amelyeket vállalkozókkal, karitatív szervezetekkel és egyházakkal közösen szerveztek és biztosítottak.

Megtudtuk azt is, hogy Siófok különösen jól szerepelt ebben az időszakban. A megvalósult és a jelenleg előkészítés alatt álló, de már jóváhagyott projektek összértéke ugyanis több mint 50 milliárd forint. Ez az összeg kizárólag a hazai és uniós forrásokból megvalósuló beruházásokat, és a már elnyert támogatásokat jelenti, amelybe az önkormányzat önerős fejlesztései és a vállalkozói pályázatok nincsenek beleszámolva.

Teljes mértékben alaptalanok azok a híresztelések, amelyek szerint a kormány magára hagyta volna a várost – hangsúlyozta Witzmann Mihály. – Még soha ennyi támogatás nem érkezett Siófokra. Ha pedig csak a Széchenyi 2020 forrásokat nézzük – ami ugyan szakértők szerint nem mérvadó kiinduló pont –, akkor azt is láthatjuk, hogy Somogy megyében az egy főre jutó támogatás már meghaladta az 1 millió forintot, amellyel Hajdú-Bihar után a második helyen állunk az ország 19 megyéje közül.

Ezek is érdekelhetik