artista a magasban

2018.02.24. 20:39

Télen is Balaton: volt egy kis cirkusz Lellén

A cirkuszok évada eddig a nyár volt a Balatonnál, a hétvége azonban bebizonyította, hogy télen is lehet cirkuszolni a tónál. Szombaton a balatonlellei BL YachtClub partjainál izgulhatott a közönség a Magyar Nemzeti Cirkusz tagjainak mutatványán.

Kolumbán T.

A jéghideg Balatonon ringatózó vitorlások árbocai előtt még biztosan nem lépett fel artista idehaza. A Magyar Nemzeti Cirkusz kolumbiai tagja, Alejandro öt méter magasban, egy kifeszített drótkötélen egyensúlyozott oda-vissza, a szombati balatonlellei mini cirkusz fesztiválon, ami ismét a téli Balatonban rejlő lehetőségekre igyekezett ráirányítani a figyelmet.

A BL YachtClub kikötőjében a januárban Arany bohóc-díjjal kitüntetett ifj. Richter József konferálta fel a cirkuszi számokat: Eddy Carello ötlabdás zsonglőr bemutatóját és a kötéltáncot, amit a kolumbiai cirkuszművész biztosítás nélkül csinált végig a tóparton.

Ifj. Richter József és társai számára Balatonlelle nemhogy ismerős terep, hanem egyenesen a második otthon, a Magyar Nemzeti Cirkusz nyári állomáshelye. Az elmúlt években több figyelemfelkeltő mutatványt is összehozott már a cirkusz Tóth Balázzsal, a BL YachtClub vezetőjével. Szerveztek elefántfürdetést és a fókaúsztatást is a tóban és ha minden igaz, az előttünk álló nyár sem múlik majd el közös program nélkül.

– Sok ötlet van még a fejünkben, szeretnénk a Magyar Nemzeti Cirkusszal minél több olyan programot közösen megvalósítani, amivel a klasszikus balatoni szezont meg lehet hosszabbítani, és meg lehet mutatni, hogy a Balatonon nem csak két hónap a szezon – mondta Tóth Balázs, aki arról is beszélt, hogy a téli cirkuszolás ötlete a januári Monte Carlo-i Cirkuszfesztivál után született, amikor Richter József és felesége náluk pihent. Ekkor találták ki, hogy kéne egy téli szám is a Balatonra.

Az ötlet megvalósításán nem is teketóriáztak sokat, kerítettek két munkagépet, melyek magasba emelt daruihoz hozzá lehetett erősíteni az artista számhoz szükséges drótkötelet, majd meghirdették ország-világ előtt, hogy a Balatonra megint érdemes odafigyelni egy kicsit. Így valósult meg az eredetileg télbúcsúztatónak gondolt különszám, ami jégtörő Mátyás napján végül úgy sikerült, hogy inkább megidézte, mint elbúcsúztatta a telet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában