kiválás

2018.02.01. 17:15

Baka József nevét veszi fel az egészségügyi központ

Egy csütörtöktől életbe lépett kormányrendelet értelmében február elsején kiváltak a Kaposvári Egyetemből az intézmény humán-egészségügyi szolgáltatást ellátó szervezeti egységei, s azok a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházba olvadtak.

Sz.T.

DCIM100MEDIADJI_0021.JPG

A kórház igazgatótanácsának portálunkhoz eljuttatott közleménye hangsúlyozza, hogy a humán-egészségügyi szolgáltatást ellátó szervezeti egységek tekintetében a Kaposvári Egyetem általános jogutóda a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház. Közlésükben kitérnek rá, hogy a kaposvári kórház  hosszú évek óta stratégiai partnerségben működik együtt az egyetem valamennyi karával, kiemelten a korábbi Egészségügyi Központtal, Diagnosztikai és Onkoradiológiai Intézettel, valamint PET Központtal. Mindezen egységek tevékenysége és szakmai csapata került most át a kórház szervezeti keretei közé. Az új intézményi egység Baka József, a Kaposvári Egyetem volt gazdasági főigazgatója nevét veszi fel a családdal egyetértésben, akinek Horn Péter akadémikussal együtt meghatározó szerepe volt a felsőoktatási intézmény agrár-profiljából kifejlődő humán tevékenység létrehozásában és folyamatos megújításában.

Mint írják, a beolvadásos kiválás után a betegellátás – CT, MR, PET-CT és sugárterápiás ellátás – ugyanazon a helyen, ugyanazon körülmények között és feltételekkel, megszakítás és változás nélkül folytatódik csütörtöktől, immár a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Dr. Baka József Diagnosztikai, Onkoradiológiai, Kutatási és Oktatási Központjában. Hozzáteszik, reményeink szerint még 2018-ban Magyarországon először, a PET-MR képalkotó diagnosztikai ellátás is Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) finanszírozotti körbe kerül.

A kórház megújított a Kaposvári Egyetemmel fennálló stratégiai partnerségét, az új szerződéses keretek értelmében a magas színvonalú agrár- és állattudományi, állatorvosi kutatások képalkotó diagnosztikai tárgyi és személyi feltételeit térítésmentesen biztosítja. Az egyetem valamennyi karával meglévő szakmai és kutatási kapcsolatait, a hazai és nemzetközi projektekben, kutatásokban, oktatásban való együttműködést fejleszteni kívánja – zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában