hájas kráfli

2018.02.01. 14:07

Gyülekezeti disznótor Ságváron

Juhász Zoltán nagygazdától jutányos áron vették meg a sertést a református hívek adományaiból. A gyülekezeti disznóvágáson mindenki tudta a dolgát, az asszonyok és a férfiak is; a presbiterek közül Bódis József szúrta le az állatot, míg Benyes László a bölléri teendőket vállalta magára.

Gamos A.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A húst a parókia udvarán dolgozták fel. A 240 kg-os „röfiből” ebédre tarjából pecsenyét készítettek a résztvevőknek, ezenkívül még hagymás vért, és húslevest. Vacsorára pedig hurkát-kolbászt, sült oldalast, de sütöttek hájas kráflit is. Gyomor nem maradt üresen, sőt a füstölt termékekből, mint például sonka, szalonna, vagy disznósajt a református diakóniai intézményekbe is juttatnak majd. Az elmúlt évi gyülekezeti disznótornak remek visszhangja volt, így bátran vállaltuk az idén is a megrendezését – árulta el Bozsoki-Sólyom János, lelkipásztor.

– Nem csak kiváló hangulat uralkodott, de olyanok is eljöttek a közösségépítő- és formáló összejövetelre, akiket ritkán látnak a szokásos gyülekezeti alkalmaikon, mivel lazán kötődnek az egyházhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában