választás

2018.02.28. 17:30

Hangzatos nevű pártok harcolnak az aláírásokért

Március ötödikén éjfélkor befejeződik az egyéni jelöltek ajánlásgyűjtése az országgyűlési választásokra, melyet április nyolcadikára írt ki Áder János köztársasági elnök.

Sonline

Aki indulni akar – akár függetlenként, akár szervezet jelöltjeként – ötszáz hitelesített aláírást kell összegyűjtenie, ha ez sikerül, akkor részt vehet a voksoláson.

Kikértük és megkaptuk azt a listát, amelyen a négy somogyi választókerület lehetséges jelöltjei és jelölő szervezetei szerepelnek.

Összeszámolni is nehéz lenne, hány jelölőszervezet található a listán. Választókerületenként harminc-negyven igénylő és érdeklődő. A teljesség igénye nélkül szemezgettünk azon „hangzatos” nevű szervezetek közül, akik nevében ajánló íveket kértek.

A Fiatalok és Idősek Társadalmi Integrációja Párt, a Közlekedő Polgárok Pártja, az Oxigén Párt, a Tiszta Energiával Magyarországért Párt, a Családok Pártja, a Magyarországon Élő Dolgozó és Tanuló Emberek Pártja, a NET Párt, és a Mi Nők Pártja is hangzatos nevet választott.

De vannak olyan szervezetek is, melyek a névválasztásnál nem spóroltak a hívószóval. Ilyen például az Elégedetlenek Pártja, az Iránytű Párt, Modern Magyarország Mozgalom Párt, a Tenni Akarás Mozgalom és az Értünk Értetek – A Hiteles Párt is.

Vannak, akik megtalálták a közös nevezőt és olyanok is, akik azt üzenik, 2018-ban is hajrá Magyarország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában