időjárás

2018.02.04. 07:00

Hómentes, szeles, hideg és napos lesz a vasárnap

Egyelőre ennyi volt a havazás, de jön a lehűlés – hómentes, szeles, hideg és napos lesz a szombat.

Sonline

- Somogy megyében, vasárnap egész nap napos időre számíthatunk, csapadék nem várható – tájékoztatott az eumet.hu. – A korábbihoz képest hideg lesz. Mérsékelt, néha kissé élénk északnyugati szél fúj. Éjszaka derült, nyugodt időre lehet számítani.

A jellemző hőmérséklet átlaga

  • vasárnap reggel, -1 fok
  • vasárnap délután +3 fok
  • hétfőn reggel -2 fok
  • A legvalószínűbb folytatás

    Hétfőn a napos idő lesz, csapadék nélkül. Kedden, sok napsütésre, itt-ott akár tartósabb ködfoltokra is fel kell készülni. Szerdán, csütörtökön borongós időben lehet részünk, és havas eső, havazás, a legvalószínűbb.

     

    Orvosmeteorológia

    Vasárnap nem várható fronthatás, a frontérzékenyeknek nem kell erős tünetekre számítaniuk. A hét elejéhez viszonyított jelentős hőmérséklet csökkenés az arra érzékenyeknél vérnyomás-ingadozást, keringési panaszokat, illetve fejfájást okozhat. Mások is megviseltnek érezhetik magukat, különösen a szívpanaszokkal élők és a keringési rendszer betegségeiben szenvedők számára jelenthet problémát a lehűlés. A reggeli fagyok miatt előjöhetnek a reumás ízületi panaszok. C-, D-vitamin és magnézium fogyasztása, valamint fokozott folyadék-bevitel ajánlott. Továbbra is nagy a megfázásveszély, ügyeljenek a megfelelő meleg öltözékre. (Forrás: Időkép)

    Közlekedésmeteorológia

    Vasárnap északon és a középső országrészben még hószállingózás, máshol napközben változóan záporok, hózáporok okozhatnak vizes, csúszós útszakaszokat. Helyenként az elmúlt napokban hullott hó fagyhat rá az utakra, szintén csúszásveszélyt jelentve az útnak indulóknak. Az északi-északnyugati szelet élénk lökések is kísérhetik, melyek kis mértékben ugyan, de csökkenthetik a járművek menetstabilitását. A naposabb tájakon a sofőröknek érdemes lehet napszemüveget viselniük. (Forrás: Időkép)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában