Siófok

2018.02.11. 18:34

Megválasztották az Év Agráremberét

Negyedik alkalommal választották meg az Év Agráremberét. A siófoki rendezvényen 65 szakember közül 10 kategóriában hirdettek győzteseket.

Góz Lilla

Az Év Agrárembere kitüntető díjat 2014-ben alapította Mátrai Zoltán címzetes egyetemi docens üzlettársaival közösen azzal a szándékkal, hogy felhívják a társadalom figyelmét azokra a mezőgazdaságban tevékenykedő gazdálkodókra, akik önzetlenül támogatják környezetüket, azaz társadalmi szerepvállalásuk jelentős, s kiemelkedő szakmai munkát is végeznek. Fazekas Sándor, a rendezvény fővédnöke köszöntőjében elmondta: a vidék sorsa mindig is közös ügyünk volt. – Sokan vannak, akik széles tudásukkal, egyedülálló ötleteikkel, tehetségükkel gazdagítják a magyar vidék, a magyar mezőgazdaság fejlődését – tette hozzá a földművelésügyi miniszter. – Ezért is fontos ez a díj, hogy munkájukat ne csak elismerjük, hanem a széles közvéleménnyel meg is ismertessük.

Gyuricza Csaba a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója köszöntőjében a díj fontosságát hangsúlyozta. – Hazánkban a mezőgazdaság nem csupán gazdasági, hanem társadalmi értelemben is kiemelt szerepet érdemel, ez a díj pedig rangos, mértékadó visszajelzést küld a szakmabelieknek, hogy amit csinálnak, amibe az életük munkáját fektették, azt jól csinálják és megbecsüljük érte őket – mondta el Gyuricza Csaba.

Idén a szervezők 10 kategóriában keresték Az Év Agráremberét: Agrárinnováció, Agrárgépészet, Állattenyésztés, Feldolgozó-élelmiszeripar, Fenntartható gazdálkodás, Fiatal gazda, Jövő agrárszakembere, Kertészet, Növényvédelem, Növénytermesztés. Mutsy Árpád örülhetett Az Év Agrárembere rangos elismerésnek. Hatvanöt jelölt közül választották ki Kelet-Közép Európa vezető gombaipari vállalkozásának ügyvezetőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában