Ötven férőhely

2018.02.27. 17:55

Pályázati támogatással épül munkásszálló Marcaliban

Munkásszállót alakíthat ki a város önkormányzata, miután 135 millió forintos támogatást nyert erre a célra a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán.

Koszorus Rita

Marcaliban a Posta köz 2. szám alatti épületet alakítják át. – Tizenhét lakóegység lesz az épületben, amely ötven ember elhelyezését szolgálja – mondta Sütő László, Marcali polgármestere. – Remélhetőleg az átalakítási munkálatokat három-négy hónapon belül meg tudjuk kezdeni.

A vissza nem térítendő támogatás hatvan százalékban fedezi a költségeket, a városvezető arra számít, hogy a környék munkáltatói is támogatják majd a projektet. – A fejlesztés a város foglalkoztatási helyzetén is javít, az itt működő cégek bérelhetnek majd lakásokat dolgozóik számára – magyarázta Sütő László. – Minden foglalkoztató jelezte igényét, a kivitelezéshez azonban mintegy 100 millió forintos önrészt kell biztosítanunk.

Sütő László hozzátette: azt szeretnék, hogy a cégek a bérleti díjat hosszabb távra megelőlegezzék így biztosítva az anyagi forrást.

Marcaliban szakképzett és szakképzetlen munkaerőből is hiány van, tudtuk meg. Ám az önkormányzat is hasznát tudja majd venni az újonnan kialakított lakásoknak, hiszen sürgősen védőnőt keresnek a városba. Arra számít a városvezetés, hogy egy szolgálati lakással együtt kínált álláshely vonzóbb lesz a szakemberek számára.

Arról korábban beszámoltunk, hogy tavaly ősszel Cseresnyés Péter munkaerőpiacért felelős államtitkár bejelentette, kilencmilliárd forintnyi összeg áll rendelkezésre munkaerő mobilitást segítő pályázatokra. A közelmúltban jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, hogy ismét megnyílik a lehetőség munkásszállás építésére. Erre a célra ötmilliárd forintos keretből lehet majd pályázni helyi önkormányzatoknak vagy önkormányzati társulásoknak. Az odaítélt összegből minimum 80 munkavállaló befogadására alkalmas létesítményeket alakíthatnak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában