Balatonszentgyörgy

2018.02.15. 20:05

Polgármesterek: kérjen bocsánatot! Steinmetz: nem hibáztam!

Sportszerűtlennek tartja néhány polgármester a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjének kiadványát. Erről tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön Balatonszentgyörgyön.

Koszorus Rita

Steinmetz Ádám több polgármesterrel találkozott a 3. számú somogyi választókerületben, akiktől információkat kért a településeik problémáiról. Ezeket egy szórólapon is megjelentette. Török Tiborné, hetesi polgármester szerint nem volt etikus a képviselőjelölt eljárása. – Illett volna egyeztetni a megjelenés előtt, mert ez négyszemközti beszélgetés volt – mondta.

Az érintettek szerint a jelölt azt a látszatot keltette a kiadvánnyal, mintha az abban szereplő polgármesterek támogatnák őt. – Én sem tartom korrekt eljárásnak a történteket – mondta Maczucza Miklós, öreglaki polgármester. – A képviselőjelölt elküldhette volna, amit meg akar jelentetni, vagy megkérdezhette volna, hozzájárulok-e.

Farkas László, Balatonszentgyörgy polgármestere inkorrektnek nevezte a jelölt viselkedését, hozzátéve: elnézést kért tőle telefonon. A településvezetők nyilvános bocsánatkérésre várnak.

Megkerestük Steinmetz Ádámot is, aki elmondta: képviselőjelöltként kereste meg a polgármestereket, közérdekű dolgokról, gondokról beszélgettek. Ez nem magánbeszélgetés volt. – Nem tüntettem fel őket olyan színben, mint akik mellettem kampányolnak, mert akkor az „Ők is Steinmetz Ádámot ajánlják” rovatban szerepeltettem volna őket – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában