támogatás

2018.02.10. 09:30

Segítséget vár a 26 éves rákbeteg anya

Egy 26 éves fiatal nő vívja a csatáját a kegyetlen betegséggel, segítségért fordult szerkesztőségünkhöz.

K.G.

A barcsi Végvári Ramónánál október közepén vették észre a kórt, megműtötték, majd a szövettani vizsgálat igazolta, hogy rosszindulatú daganatos betegségben szenved. Méhnyakrákot diagnosztizáltak nála, amely rendkívül gyorsan terjed, a rák egyik legagresszívabb fajtája. A fiatal nő nehezen dolgozza fel a történteket. Egyedül neveli a 9 éves kisfiát.

– Most rossz anyagi helyzetbe kerültem, mert amíg egészségem engedte, alkalmi munkákból tartottam fenn magam – vallotta be Ramóna. – A szüleim támogatnak, de ők is szűkös anyagi körülmények között élnek. Jelenleg az egészségi állapotom miatt és az orvosi szakvélemények szerint nem vállalhatok fizikai munkát, ezért kilátástalan helyzetbe kerültem.

Végvári Ramónának a kezelések miatt Barcs-Pécs-Budapest útvonalon kell ingáznia. Elmondása szerint nem marad pénze az utazások finanszírozására, a gyógyszereire, a vitaminokra és a szállásra, ha éppen nem kell befeküdnie a kórházba, ahol másnap vizsgálatok várják. Kisfia számlaszámára várja az adományozók felajánlásait, akiket arra kér, hogy segítsenek neki esélyhez jutni ahhoz, hogy láthassa a gyermekét felnőni.

Ramóna reménykedik a gyógyulásban, hiszen vannak még tervei: hogy segíthesse a kisfiát, és szeretne majd ismét dolgozni is, hogy jobb anyagi körülményeket teremthessen kettejüknek. A fiú tudja, hogy beteg az édesanyja, mert a család elmondta neki, de a gyermek még nem igazán fogta fel ennek súlyát. A fiatal nőnél a napokban kezdik meg a sugárkezeléseket. Be kell feküdnie a pécsi kórházba, ahol heti öt napon át a hétvége kivételével sugárterápiának vetik alá. Ramóna tart tőle, de mindenre elszánt, hogy meggyógyuljon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában