jótékonyság

2018.02.12. 21:28

Sérült és beteg gyerekekhez kerültek a csillagvári mackók

Több mint száz plüssmackót adományozott a Balatonszentgyörgyi Csillagvár Múzeum a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fejlesztő Nevelést-Oktatási Végző Iskolájának. A marcali intézmény halmozottan sérült fiataljai örömmel fogadták a játékokat, amelyek a fejlesztésben is kiemelt szerepet kapnak majd.

S. A.

Először még csak bátortalanul, majd egyre nagyobb lelkesedéssel választották ki a gyermekek az új kedvenceket. A marcali speciális iskolába 22 gyermek jár, mindegyikük súlyosan, halmozottan sérült. Egyre több a súlyos autizmussal élő gyermek is az intézményben, akik speciális fejlesztést igényelnek. Ebben segítenek majd a macik.

– Minden segítséget nagy örömmel fogadunk, ami egy kicsit színesebbé teszi az életüket. Ez a munka sokoldalú fejlesztést kíván. Ehhez remek segédeszközök a mackók – mondta Tóth Istvánné, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fejlesztő Nevelést-Oktatást Végző Iskolájának vezetője.

A Csillagvár tíz éven keresztül gyűjtötte a macikat. Nem volt két egyforma darab. Az 500 darabos kollekcióból jutott kórházakba és sérült gyerekeket fejlesztő iskoláknak is.

A legjobb helyre került a játék

– Úgy gondoltuk, hogy jó kezekbe adjuk a gyűjteményt. Olyan gyerekekhez kerüljenek a játékok, akiknek tényleg szükségük van rájuk, s nagyon tudnak örülni nekik. Azt hiszem, ez sikerült, mert ennyi csillogó gyermekszemet régen láttam – árulta el Országh Béla, a Csillagvár Múzeum várkapitánya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában