megyei időjárás

2018.02.16. 07:00

Újra beborul az ég Somogy felett, havas eső is lehet

Újra beborul az ég Somogy felett, havas eső is lehet – késő estétől aztán várhatóan vékonyodni, csökkenni kezd a felhőzet.

Sonline

– Pénteken délelőtt párás, zömében felhős idő várható, majd észak felől beborul az ég Somogyban – tájékoztatott az eumet.hu. – Délután, elszórtan gyenge, szitáló eső, havas eső is előfordulhat. Késő estétől várhatóan vékonyodni, csökkenni kezd a felhőzet észak felől. Hajnalban ismét fagyra van kilátás.

A jellemző hőmérséklet átlaga

  • péntek reggel -2 fok
  • péntek délután +4 fok
  • szombat reggel -1 fok
  • A legvalószínűbb folytatás

    Szombaton délelőtt ködfoltos, felhős, párás és szűrt napsütéses területek, időszakok váltakoznak, majd délután újabb erős felhősödésre számíthatunk. Éjszaka vegyes halmazállapotú csapadék is érkezik. Itt havas eső a valószínűbb. Vasárnap előreláthatólag déli irányba elvonul a csapadékot adó felhősáv. Élénkülő északi szél mellett felszakadozik a felhőzet és egyre többfelé kisüt a nap is.

    Hétfőn, kedden és szerdán jelentős csapadéktól mentes, nyugodt, gyenge vagy mérsékelt északias légmozgású, átlagos hőmérsékletű idő alakul ki. A felhőzet változó vastagságúnak ígérkezik, melyen át szűrt napsütésben is lehet bízni.

    Orvosmeteorológia

    Pénteken kettősfronti hatás fog érvényesülni térségünkben. A frontérzékenyek körében fejfájás, vérnyomás-ingadozás, emésztési panaszok, alvászavarok egyaránt előfordulhatnak. A fagyos, helyenként nyirkos hajnali időben a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek, valamint nagy lesz a megfázásveszély is. Újra beborul felettünk az ég. A télies időben fordítsunk kellő figyelmet immunrendszerünk védelmére, valamint öltözzünk melegen, rétegesen! (forrás: Időkép)

    Közlekedésmeteorológia

    Pénteken újabb csapadéktömb érkezik esővel, a magasabban fekvő területeken havas esővel, havazással. Emiatt többfelé vizes, latyakos, hókásás útszakaszokra kell készülni. Hajnalban, reggel jégbordás, síkos útszakaszokkal ismét találkozhatunk. Emellett a középső és déli tájakon pára-, ködfoltok csökkenthetik a látástávolságot. (forrás: Időkép)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában