megyei időjárás

2018.03.06. 07:00

Ónos és havas eső is lehet, de tovább tart az enyhülés

Ónos és havas eső is lehet, de tovább tart a melegedés – délutánra már egyre kevesebb helyen fordul elő csapadék, de szitálás még éjszaka is lehet.

– Borús, csapadékos, de tovább enyhülő időre van kilátás kedden Somogy megyében – tájékoztatott az eumet.hu. – Reggel még előfordulhat havas eső, esetleg ónos eső, majd gyengülő, szitáló eső válik valószínűbbé. Délután tovább gyengül, ritkul a csapadék, de még éjjel is lehetnek szitálások. Gyenge vagy mérséklet délies szél fúj majd.

A jellemző hőmérséklet átlaga

  • kedd reggel 0 fok
  • kedd délután +2 fok
  • szerda reggel +1 fok
  • A legvalószínűbb folytatás

    Szerdán is alapvetően borult marad az ég, de időnként elvékonyodhat a felhőzet. Sokfelé fordul elő eső, de csak időszakosan. További enyhülés valószínű. Csütörtökön mérsékelt északnyugati szél mellett, nyugat felől várhatóan csökken a felhőzet és egyre nagyobb területen süt ki a nap.

    Pénteken és szombaton ismét déli szél ígérkezik további enyhüléssel. Változó vastagságú, szakadozott felhőzet melletti erősebb és szűrtebb napsütés váltakozására van kilátás. Vasárnap erősödő déli szél mellett további enyhülés a legvalószínűbb. Előreláthatólag még marad a változóan napos-felhős idő, de egy közelítő hidegfront miatt késő estétől már kialakulhatnak záporok, sőt zivatargócok is.

    Orvosmeteorológia

    Kedden kettősfronti hatás érvényesül térségünkben. A frontérzékenyek leginkább erős fejfájásra, fáradékonyságra, migrénre panaszkodhatnak. Egyeseknél fokozódhatnak a gyulladásos, reumatikus panaszok is. Elsősorban a szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvedők körében keringési problémák, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A szeles tájakon pedig nyugtalanabbá, dekoncentráltabbá válhatunk, emellett a borongós idő levertséget, kedvtelenséget okozhat. Továbbra is öltözzünk melegen, téliesen, a hideg, csapadékos, nyirkos időben nagy lesz a megfázásveszély. (forrás: Időkép)

    Közlekedésmeteorológia

    Kedden többfelé számíthatunk esőre, főként a Dunántúlon és északon pedig vegyes halmazállapotú csapadékra. Így vizes, síkos, helyenként jeges, latyakos utakkal egyaránt találkozhatnak az útnak indulók. Nyugaton havas, hókásás útszakaszokra is készülni kell. A helyenként megélénkülő keleti, délkeleti szél kissé lecsökkentheti a járművek menetstabilitását. (forrás: Időkép)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában