egészségturizmus

2018.03.08. 18:03

Egy újabb hatalmas lépés Csurgó eddigi legnagyobb beruházásában

Gyógyvíznek minősül a csurgói termálvíz, mely egy újabb hatalmas lépés a város történetének eddigi legnagyobb turisztikai beruházásában. Csurgó így már az egészségturizmus területén is komplex szolgáltatásokat nyújthat.

Szabó Balázs

Minderről sajtótájékoztató keretében számolt be Füstös János polgármester, Szászfalvi László országgyűlési képviselő, Orbán Csaba, a Csurgó Kistérségi Járóbeteg-Szakellátó Központ igazgatója, valamint Róth Zoltán, a Városi Uszoda igazgatója.

– A két kültéri medencénkben gyógyvíz várja a látogatókat, s azon dolgozunk, hogy komplex szolgáltatásokkal várhassuk a gyógyulni vágyókat is – mondta Füstös János polgármester.

– Most kezdünk hozzá – egy egymilliárdos, egyedi kormányzati támogatásból – az élményfürdő építésének, mely a következő elemét jelenti a sport- és szabadidő centrumnak – emelte ki Szászfalvi László országgyűlési képviselő.

Orbán Csaba kiemelte: az a céljuk, hogy ezt a gyógyászati részt az OEP befogadja és finanszírozza. – Sikerült megállapodnunk egy reumatológus szakorvossal, aki biztosítja az ellátást, s elindítjuk két fizioterápiás asszisztens képzését is – tette hozzá. – A reumatológiai ellátás széleskörű lesz, erre mindenképpen nagy szükség van. Ez egyrészt bővülést jelent az Egészségügyi Központ számára is,  másrészt úgy gondolom, hozzá tudunk járulni a gyógyturizmus fejlesztéséhez is ezzel a plusz ellátással.

Róth Zoltán a wellness komplexum vezetője kiemelte: a gyógyvíz jótékony hatása mellett a környezetet is kíméli, ugyanis nemcsak a medencék, hanem a levegő fűtésére is használják. – Nagy örömmel és várakozással tekintünk a jövőbeni fejlesztések elé, hogy a gyógyászattal, az uszodával, illetve a szállodával, sportcsarnokkal együtt egy komplex, nagy és valóban jelentős létesítmény legyünk – mondta Róth Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában