betegség

2018.03.04. 14:47

Cseppfertőzéssel terjednek a kórokozók

A cseppfertőzéssel terjedő kórokozók terjedése az enyhe időben könnyebb ugyan, de az influenzajárványra nagy valószínűséggel nem lesz jelentős hatással.

Harsányi Miklós

– Somogyban az influenza figyelőszolgálatban kijelölt orvosok a lakosság 20 százalékának megfigyelése alapján 199 személy esetében jelentettek influenzaszerű megbetegedést – közölte a megyei kormányhivatal.  Arról is beszámoltak: a megyei morbiditás – százezer lakosra jutó megbetegedések száma – értéke a nyolcadik héten 322,9 százalék volt, ami az előző hetinél – 296,6 százalék – magasabb, a járvány intenzitása enyhén ismét növekedett. A járási népegészségügyi osztályok illetékességi területén a morbiditásban jelentős különbségek nincsenek, a nyolcadik heti adatok alapján minden területen alacsony intenzitású járvány zajlik.

A virológiai vizsgálatok során kimutatott influenza vírusok nagy része influenza B vírus. A megbetegedések száma az adott korcsoportba tartozó személyek között még mindig az óvodás és a 6-9 éveseknél a legmagasabb. Arra is felhívták a figyelmet: a cseppfertőzéssel terjedő kórokozók terjedése az enyhe időben könnyebb ugyan, de az influenzajárványra nagy valószínűséggel nem jelentős hatással.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában