fotók!

2018.03.25. 15:41

Csodájára járnak: hatezer tojás díszíti a kéthelyi fát

Az észak-somogyi településen évről-évre húsvéti díszbe öltöztetnek egy fát a helyiek, ám mostanra már az ország minden tájáról érkeznek díszek a kéthelyi tojásfára.

Koszorus Rita

– Soprontól Budapestig, sőt még külföldről is küldtek tojásokat a fára – mondta el érdeklődésünkre Molnár Balázs polgármester. – Persze a helyiek is hozzájárulnak a tojásfa díszítéséhez, az utóbbi másfél két hétben rengeteg érkezett. És nem egyesével, ha valaki hoz, akkor rögtön nyolcat-tízet.

– Az új díszek száma már megközelíti az 1500-at, emellett a tavalyiak is felkerülnek, tehát olyan hat-hétezerre számolom az összes díszt – mondta a polgármester.

Ebben az évben egy szilvafát állítanak fel a település központjába, amelyet egy kéthelyi lakos ajánlott fel.

Három éve indult el a mostanra nagy népszerűségnek örvendő tojásfa hagyománya. Molnár Balázs ötlete alapján kezdték gyűjteni a díszes tojásokat, s honosították meg az eredetileg sváb hagyományt Kéthelyen. – Szerettem volna valami olyat, ami különleges és összehozza az embereket – mondta a polgármester. – A tojásfára ugyanis akár a haragosok dísze is felkerülhet egymás mellé, és az elkészült dekorációnak mindenki örülhet.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1618157298274516&id=1036279289795656

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában