időjárás

2018.03.28. 07:00

Felhők, napsütés, záporok – jön a „bolondos” április időjárás

Felhők, napsütés, záporok – jön a „bolondos” április időjárás. Ráadásul délnyugatira fordul, de mérsékelt marad a légmozgás szerdán Somogyban. Mivel kisüt majd a nap érdemes lesz napszemüveget is viselni.

Sonline

– Délnyugatira fordul, de mérsékelt marad a légmozgás szerdán Somogyban – tájékoztatott az eumet.hu. – Erősebben felhős és napos területek, valamint időszakok váltakoznak. Ismét előfordulhatnak, de a keddihez képest kevesebb helyen, és kisebb valószínűséggel alakulhatnak ki gyenge záporok. Éjszaka is teljesen hasonló időre van kilátás.

A jellemző hőmérséklet átlaga

  • szerda reggel +3 fok
  • szerda délután +12 fok
  • csütörtök reggel +7 fok
  • A legvalószínűbb folytatás

    Csütörtökön borongós időre van kilátás, kisebb esőkkel, de viszonylag enyhe marad az idő. Éjszaka jelentősebb eső is előfordulhat. Pénteken már napos időben bízhatunk, de főként délután itt-ott kialakulhatnak záporok, sőt zivatarnak is van némi esélye.

    Szombaton kezdetben borongós, esős idő a legvalószínűbb, majd később délnyugat felől csökken a felhőzet, ugyanakkor további záporok, helyenként zivatarok alakulhatnak ki. Az időjárás változékonysága előreláthatólag vasárnap is megmarad, folytatódik a változóan felhős, elszórtan záporos, áprilisi „bolondos” időjárás.

    Orvosmeteorológia

    Szerdán kettős fronthatás érvényesül. A fokozottan érzékeny körében a melegfrontra és a hidegfrontra jellemző tünetek is jelentkezhetnek, migrén és görcsös fejfájás is panaszokat okozhat. Felléphetnek továbbá keringési problémák, vérnyomás-ingadozás, rosszullét. A fronttevékenység azokat is megviselheti, akik nem frontérzékenyek, így ajánlott a könnyebb ételeket fogyasztása. Még hűvös lesz a reggel, emiatt a kopásos és reumatikus panaszok felerősödhetnek, érdemes rétegesen öltözködni. Emellett pedig ne feledkezzünk meg immunrendszerünk védelméről sem! (forrás: Időkép)

    Közlekedésmeteorológia

    Szerdán ismét sokfelé, de legfőképpen a Dunától keletre eső területeken fordulhat elő eső, záporeső, csúszós utakat okozva a közlekedők számára. Helyenként hosszabb-rövidebb időre viszont kisüthet a nap, így érdemes lesz a napszemüvegeket is bekészíteni. A nyugati, délnyugati szél többfelé megélénkül, északkeleten erős lökések is kísérhetik, ami csökkentheti a járművek menetstabilitását. Érdemes időben elindulni, a változékony időben figyelmetlenebbek lehetnek a sofőrök, csökken a reakcióidő. (forrás: Időkép)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában