bevásárlás

2018.03.30. 15:30

Ha sonka, akkor füstölt – ragaszkodunk a hagyományos ízekhez

A hagyományosan érlelt sonka kilója 1799 forint, a füstölt tarja 1499 forint, a füstölt csülök 999 forint, s ugyancsak kedvelt a mintegy 1400 forintos minőségi sertéscombból készült kötözött sonka is.

Harsányi Miklós

– Garantáltan kiváló íze van a házi sonkának, a család összes tagjának ízlik – dicsérte a portékát egy árus a kaposvári piacon. – Húsvét előtt elképesztően sokan jönnek, a helybelieken kívül a környező falvakból is érkeznek vásárlók.

Erős forgalom, s napról napra növekvő vevősereg: Ponekker László, a kaposvári Privát Hús Kft. tulajdonosa szerint a vásárlók körültekintően szerzik be az ünnepi alapanyagokat. Döntő a minőség, s jelek szerint a többség kitart a generációk óta ismert és kedvelt ízek mellett. Egy vevő átlagosan nagyjából 4500 forintot költött az utóbbi napok forgatagában, s a napokban is még jócskán várnak vevőket, s az sem marad le, aki esetleg elfelejtett valamit: Nagypénteken zárva lesznek a boltok, de szombaton újra kinyitnak.

A hagyományosan érlelt sonka kilója 1799 forint, a füstölt tarja 1499 forint, a füstölt csülök 999 forint, s ugyancsak kedvelt a mintegy 1400 forintos minőségi sertéscombból készült kötözött sonka is.

– Az egész parasztsonkából már kevesebb fogy, egy 6-8 kilós darabbal nehezen birkózik meg egy átlagos család, inkább a darabolt, csont nélküli, hagyományosan érlelt füstölt sonkák iránt nőtt meg a kereslet – folytatta Ponekker László. – Négy boltunk van, s volt olyan nap, hogy közel 3000 vásárlót szolgáltak ki a kollégáim. Azt tapasztaltuk: legalább 10 százalékkal több füstölt áru fogyott az idén húsvét előtt. Úgy tűnik, hogy a somogyi vásárlók többet költenek, mert van miből.

Bódi Krisztina, a Kométa marketing igazgatója szerdán közölte: évről évre egyre többen fordulnak a minőségi termékek felé, s ez értékesítésükben is érzékelhető növekedéssel jár. Különösen ünnepekkor fontos, hogy az asztalra kitűnő termékek kerüljenek. Kínálatukban a húsvéti időszakban a Kemencés sült termékcsaládé a főszerep.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában