Választás 2018

2018.03.29. 12:30

Jogot sértett Magyar György: a választási bizottság elmarasztalta

A Somogy 4-es számú országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottsága eltiltotta Magyar György ügyvédet az MSZP-Párbeszéd képviselőjelöltjét a jogsértésektől.

Sonline

A képviselőjelölt ellen beadvány érkezett a választási bizottsághoz, amely azt kifogásolta, hogy az MSZP-Párbeszéd által támogatott Magyar György sem a plakátjain, sem a szórólapjain nem tünteti fel, hogy milyen jelölőszervezet jelöltje, milyen párt áll mögötte, ezzel pedig megtéveszti a választópolgárokat.

A választási bizottság indoklása szerint ez a megtévesztés sérti a választás tisztaságának alapelvét, az esélyegyenlőséget a jelöltek és a jelölő szervezetek között, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelveit (a Ve. 2. § a), c), és e) pontjaiban megfogalmazottakat). Eszerint Magyar György (MSZP-Párbeszéd) azt a látszatot kelti, mintha független jelölt lenne, a szórólapjain is ezt hangsúlyozza, holott ez nem igaz. (A beadványt benyújtó azt is kifogásolta, hogy a Magyar György a plakátjait közvetlenül az LMP plakátjai mellé helyezte ki, ám a két plakát forma-és színvilága hasonló, ezért azt a látszatot keltheti, hogy Magyar György az LMP jelöltje is.)

A bejelentő újságokat, plakátok, meghívók, molinók fényképeit csatolta bizonyítékként. A választási bizottság megállapította: a szóban forgó plakátok Magyar György megbízásából készültek, és nem tartalmazzák az MSZP-Párbeszéd megjelölését, ehelyett az szerepel rajtuk, hogy Magyar György az ellenzéki pártok és független jelölő szervezetek jelöltje, azonban nem sorolták fel ezeket a támogató pártokat és civil szervezeteket. A választási bizottság elsőfokú határozata ellen három napon belül lehet fellebbezést benyújtani a Nemzeti Választási Bizottsághoz.

Kommentár

Újra zörgött a bokor, s ugrott a „narancsfülű”. Őszinte kíváncsisággal várom a következő „zseniális” – a jövőben legjobb gyakorlatként akár még egyetemen is oktatható – okfejtést! Bár mifelénk úgy tartják, hogy amit meg kell magyarázni, az el van ba...., az az „baltázva”... A törvénysértés kapcsán az is kiderült, hogy – a bejelentő mellett – Potocskáné Kőrösi Anita képviselőjelöltnek (Jobbik) (is) igaza van, amikor szóvá teszi, hogy jelölttársa valójában nem független, csak annak hazudja magát. S erről már papírja is van! Szóval ezek után valóban segítőkész somogyiként csak azt tudom javasolni az ügyvéd úrnak, hogy mielőtt nekilátna az Alaptörvény át-, illetve az Alkotmány megírásának, tanulmányozza a jogi szakirodalmat, különös tekintettel a hatályban lévő törvényekre, nehogy eltévedjen az alkotmányozás útvesztőjében. Ha elbizonytalanodna, kérjen segítséget anyaegyetemem, a Pécsi Tudományegyetem professzoraitól, akik még arra is képesek voltak, hogy engem is megtanítsanak néhány alapvetésre. S közben figyelje a bokrot, mert a „narancsfülű” bármikor ugorhat, kiváltképpen ha Ön, vagy stábja ennyit hibázik! (a Szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában