határzár

2018.03.06. 15:46

„Kell a kerítés” – Három éve tört ránk a migránsok hada

A Zákánytelephez tartozó országhatáron tartott sajtótájékoztatót kedden Gelencsér Attila és Szászfalvi László országgyűlési képviselő.

Györke József

A média munkatársaival közösen járták be a határzár egy részét, különösen azt a területet, ahol a migránsok hada elárasztotta a körzetet. A bejárás során találkoztak olyan kerítésrésszel, amelyet megrongáltak, de hajas babát is találtak a hóban, amit vélhetően nemrégiben veszítettek el.

A bejáráson  kiderült: 2015 szeptemberétől mintegy százötvenezer migráns lépte át illegálisan a határt. Gelencsér Attila Kaposvár országgyűlési képviselője elmondta: itt a tiszta beszéd ideje. – Amikor a sok ezer migráns elárasztotta hazánkat, a határ menti települések lakói megriadtak, ám a kormány összefogva a rendőrséggel és a honvédséggel gyorsan reagált – hangsúlyozta Gelencsér Attila. – Kellett egy kerítés, ami jelenleg is biztonságot nyújt a határ közelében élő lakosság számára. Nem engedhetjük meg, hogy elbontsák kerítéseinket, meg kell védenünk határainkat, kultúránkat, s vele a somogyi embereket.

Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy végre létrejött a fizikai és a jogi határzár. – Ezzel is védjük megyénk és az ország lakosságát – mondta. – Kell a kerítés, mert ez biztonságérzettel tölti el az itt élő embereket. Nem engedjük, hogy értékeink, hagyományaink feledésbe merüljenek, megvédjük eddigi értékeinket. Továbbra is támogatjuk és segítjük a családokat. Április 8-án kétféle szavazás lesz: a kerítésbontóké és a kerítést védőké.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában