élmény

2018.03.18. 17:46

Kinyitott a Balaton – telt ház volt a hosszú hétvégén a tónál

Telt ház volt a hosszú hétvégén a tónál, rengeteg program várta a turistákat, aki akart, még hajóra is szállhatott és megcsodálhatta a Balatont.

Krausz A.

Bár nagyszombaton indul hivatalosan a balatoni hajózási szezon, március 15. és 18. között mégis extra, egyórás sétahajózást kínált a Balatoni Hajózási Zrt. napi négy alkalommal Siófokon és Balatonfüreden. Az egyik legforgalmasabb helyszín, a hajóállomás környéke pedig megtelt árusokkal.

A Siófoki Szabadtéri Vendéglátósok és Kézművesek Egyesülete által megrendezett Márciusi Gasztro Mustrán borokat és finomságokat lehetett kóstolni. A siófoki Fő téren színpadi programok várták az érdeklődőket.

A Galerius élményfürdőben is nagy volt a forgalom. Balogh Renáta, a központ vezetője szerint közel háromezer vendéget fogadtak a hosszú hétvégén. Minden nap szaunamesterekkel, aromás, pálinkás vagy mézes felöntésekkel, március 16-án pedig salsa-esttel várták az érdeklődőket, ezen a napon éjjel 2 óráig nyitva tartottak.

Telt házzal működtek a balatoni wellness szállodák az év első hosszú hétvégéjén. – Ugrásszerűen megnőtt a kereslet, jól indul az év – mondta Kiss Annamária, a zamárdi négycsillagos Hotel Wellamarin kommunikációs és marketingvezetője. – Kilencven százalékban belföldi vendégek érkeztek hozzánk, kínálatunkat a március 15-i ünnephez igazítottuk. A békebeli idők finomságait kínáltuk svédasztalos vacsoráinkon, volt Kossuth-kifli, Jókai-bableves és a Pilvax kávéház hangulatát is megidéztük. Meghívtunk egy baristát, aki többek között bemutatta a monarchia korabeli kapucíner elkészítését is. Rendeztünk néptáncbemutatót és bevontuk a vendégeket a tánctanulásba.

Hoffmann Henrik, a négycsillagos siófoki Residence Hotel vezetője, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke szerint az embereknek több pénzük van, megengedhetik maguknak a wellness-utazásokat. – 95 százalékos volt a telítettség a mi szállodánkban a hosszú hétvégén – tette hozzá Hoffmann Henrik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában