rendhagyás

2018.03.10. 15:14

Női érzékekkel bont formát az első balatoni pálinkaverseny

Unikális pálinkaversenyre készülnek a Balatonnál. A Balaton Open elnevezésű nemzetközi megméretés számos tekintetben szakít a hagyományokkal, a legmeghatározóbb eltérés, hogy csakis hölgyek bírálják majd a pálinkákat.

Kolumbán Tünde

– Ami egyértelműen kijelenthető, és nem is vitatéma, hogy a hölgyeknek genetikailag jobban működnek az alap érzékszervei– magyarázta a Balaton Opent szervező Pach Gábor, akit a tóparton csak a pálinka fenegyerekeként emlegetnek. – Az orrban, nyelven, garatban jobban éreznek ízeket és illatokat mint mi férfiak.

A verseny megálmodója azt mondta: maga is meglepődött, mennyire nyitott kapukat döngetett a hölgyek körében, a bíráló zsűritagokat gyorsan sikerült a Balaton Open mellé állítani. A balatoni verseny különleges abban is, hogy a termelői és fogyasztói oldalon is mostoha számba menő fajtákkal lehet nevezni (alma, cseresznye, kékszőlő, törköly).

A bírálat anonim lesz az április 12-én kezdődő két naposversenyen, ahol csak az eredményhirdetéskor derül ki, melyik készítő itala kap minősítést. Pach Gábor arról is beszélt, hogy a Balaton térségében a hazai 150-ből 5 kiváló kereskedelmi főzde működik, ami jó arány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában