Siófok, Kaposvár

2018.03.07. 21:03

Szociális demokráciát ígért Karácsony

Kampánylátogatásra érkezett a megyeszékhelyre Karácsony Gergely, az MSZP-PM miniszterelnök-jelölje, akit Molnár Gyula, az MSZP elnöke is elkísért. Őket Pintér Attila, az MSZP kaposvári elnöke mutatta be az egybegyűlteknek.

Kolumbán Tünde, Kovács Gábor

Karácsony Gergely hangsúlyozta: az elmúlt nyolc év nem az emberekről és a nyugdíjasokról szólt. Szerinte a jelenlegi kormány harcban áll a világgal, hogy megváltoztassa az országot. Karácsony szerint a politikusok betegítik meg hazánkat. Kormányra kerülésükkor a szociális biztonságot erősítené egy szociális demokráciát elősegítő programmal. Adócsökkentést, mindenki által hozzáférhető egészségügyet, nem leszakadó oktatást, az EU-s pénzek szétosztását ígérte.

Molnár Gyula hozzátette: hatalomváltáskor teljes körű változásokat indítanának el, mert szerintük az ország megjavítható.

– Ma nem látom lehetőségét a Jobbikkal való együttműködésnek, mert a Jobbik ezt kerek perec elutasítja. Ezt már Siófokon mondta Karácsony Gergely, ahol a választási szövetség által támogatott Magyar György képviselőjelölttel tartott fórumot. Karácsony az ezt megelőző sajtótájékoztatón azt mondta, olyan kormányt kívánnak alakítani, amelyik az év minden napján szolgálni akarja a választópolgárokat. Ehhez olyan jelöltekre kell szavazni, akik esélyes kihívói a Fidesznek. A Somogy 4-es választókörzetben ez szerinte Magyar György.

A képviselőjelölt azt hangsúlyozta, hogy az összefogásban az erő. – Régóta hirdetem, hogy egy, csak egy kihívó maradhat. Magyar György arra a kérdésre, miből finanszírozza a kampányát azt válaszolta: a kampányfinanszírozás nem tartozik rá.

– Azt tudom, és a választójogi rendszernek ez nagy bűne, hogy egymillió forintot ad egy egyéni indulónak. Én lemondtam a jelölő szervezet javára erről. Amúgy engem civilek támogatnak, és hogy a civilek milyen finanszírozási formát választottak, az maradjon meg az ő titkuk – mondta a képviselőjelölt, akit arról is kérdeztünk, visszalépne-e ő más jelölt javára. Magyar György erre úgy válaszolt, hogy most nincs abban a helyzetben, hogy feladja ezt a versenyt, s mivel sportembernek született ezért azt vallja, hogy „kikapni lehet, de feladni soha”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában