víz világnapja

2018.03.22. 17:02

Megkezdődött az ivóvízjavító program a Drávánál

Letették az alapkövét a vízvári ivóvíz-minőségjavító program új beruházásainak.

K.G.

v’z vil‡gnapja

Ezzel a térségben 1300 fogyasztónak biztosíthatják az egészséges ivóvizet, amellyel az elkövetkező 40-50 évre megoldották a vízszolgáltatás gondját a környéken, mondta Kozma László, Vízvár polgármestere, aki a program beindítását mérföldkőnek tartja a település életében. Az ünnepségen részt vett Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője, a környező települések polgármesterei és a szolgáltató DRV Zrt. szakemberei. A program kezdetét a Víz világnapjára időzítették, és a beruházás időkapszulája is stílszerűen egy átalakított vízcső volt.

 

A kormány egyedi döntése alapján 172,5 millió forint forrást kapott Vízvár az ivóvízjavításra. A korábbi vízrendszerűk az 1970-es években épült, és mára elavult. Tavalyelőtt eliszaposodott, és használhatatlanná vált. Ezután másfél évig Bolhóról lajtos kocsival hozták a vizet Vízvárra, Heresznyére és Bélavárra a helyi lakosoknak. Tavaly augusztusban fúrhattak egy új vízvári kutat, amely azóta ellátja a három említett községet. Az ivóvízjavító programban a mostani víztornyot lebontják, és helyette tartályokon keresztül, modern technikával szűrik majd a vizet. A projekt keretében egy tartalék kutat is fúrnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában