Kapoly, Marcali

2018.03.08. 20:41

Somogy nem adja a laktanyáit

A laktanyák közül a taszári egy részén ipari parkot terveznek kialakítani az elnyert 300 millió forintos támogatásból.

Koszorus Rita

A kapolyi egykori laktanya bejárata előtt tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Witzmann Mihály országgyűlési képviselő. A politikus arról beszélt, fontos, hogy az április 8-i választásokon a nemzeti kormányra voksoljanak a választók. A baloldal ugyanis ismét arról beszél, hogy a használaton kívül lévő laktanyákat migránsok elszállásolására kellene hasznosítani.

– Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely 2015-ben is nyíltan követelte, hogy a kormány újítsa fel és nyissa meg a használaton kívüli laktanyákat a bevándorlók előtt – mondta. – Ezt a napokban megismételte és legfőbb szövetségese, az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó úgy nyilatkozott: csak április 9-e után árulják el, mi az álláspontjuk a migránsok betelepítésével kapcsolatban.

A kormánypárti honatya szerint: ezek alapján ki kell mondani, hogy ha a választáson a baloldalra, vagy jelöltjeikre voksolnak a szavazók, akkor a migránsokra szavaznak.

Witzmann Mihály hozzátette: a laktanyák közül például a taszári egy részén ipari parkot terveznek kialakítani az elnyert 300 millió forintos támogatásból. Ez pedig szerinte sokkal hasznosabb és a helyiek igényeinek sokkal inkább megfelelő fejlesztési elképzelés, mint egy migránsszállás kialakítása.

Móring József Attila országgyűlési képviselő hasonló témában Marcaliban, az egykori Petőfi Sándor-laktanyánál tartott sajtótájékoztatót. A honatya Karácsony Gergely kijelentésére úgy reagált: a szocialisták elképzelése rendkívüli veszélyt jelentene, nem csak a város, de a környék lakosságára. A polgári kormány célja a magyar honvédség személyi és tárgyi feltételeinek bővítése.

A honatya felidézte azt is, hogy néhány hónapja fogalmazódott meg az ötlet, mely szerint a régi lakatanya területére egy 220 embernek munkát adó katonai üzem kerülne. – Bízom abban, hogy a mi elképzelésünket az emberek inkább támogatják, mint az illegális migránsok Marcaliba telepítését – mondta Móring József Attila. – Erről is döntünk április 8-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában